Минен ловец Цибър от състава на Флотилия бойни и спомагателни

...
Минен ловец Цибър от състава на Флотилия бойни и спомагателни
Коментари Харесай

Три кораба на ВМС се включват в международни учения

Минен ловджия „ Цибър ” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране Варна на 17-ти март и се причисли към състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).
На идващия ден групата мина проток Босфор, Република Турция, съобщи БГНЕС. По време на прехода бяха отработени сериали по тактическо маневриране и информационни учения, като по-късно денем групата кораби застана в пристанище Тузла, Република Турция.
 Подписват контракта за двата патрулни кораба за Военноморски сили Подписват контракта за двата патрулни кораба за Военноморски сили
В Министерството на защитата ще бъде подписан контракт за „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “....
По време на престоя корабите от групата организираха работни срещи при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения по отношение на COVID-19. На борда на минен ловджия „ Цибър ” беше извършена независима подготовка за дейности при зародил пожар на кораба, както и карантиниране и изтегляне на личен състав, обиден от COVID-19. Днес визитата на групата в пристанище Тузла приключва и корабите ще поемат курс към пристанище Патра, Република Гърция за присъединяване в противоминното обучение на Военноморски сили на Република Гърция „ ARIADNE 2021 “.
В пристанище Констанца, Република Румъниядруги два кораба от състава на флотилията – фрегата „ Смели ” и корвета „ Бодри ” не престават присъединяване си в учението с интернационално присъединяване на Военноморски сили на Република Румъния „ SEA SHIELD 2021 “. Бреговата фаза на учението завърши и от през днешния ден корабите ще извършват задания на море. Част от тях са: осъществяване на кораби през авансово протрален канал, радио и сигнални учения, снимане на корабите, тактическо маневриране, конвой на транспортен съд, учения по отразяване офанзивите на въздушен съперник, симулирани противоподводни учения, инспекция на недоверчив транспортен съд, отразяване офанзивите на ракетни катери.
Фрегата „ Смели “, като представител на българските Военноморски сили във Втората непрекъсната военноморска група на НАТО (SNMG2) ще организира артилерийска пукотевица по морска цел.
На 26 март корабите се завръщат в пристанище Констанца за работна среща и анализ на учението.
 Спорът за корабите за Военноморски сили сред италианска компания и Каракачанов се ожесточава Спорът за корабите за Военноморски сили сред италианска компания и Каракачанов се ожесточава
Германската компания Lurssen е направила груби нарушавания при подаването и актуализирането на офертата си за многофункционален модулен п...
На 27 март корвета „ Бодри ” ще отплава в посока Пункт за базиране Варна, а фрегата „ Смели ” ще продължи с присъединяване си в групата с корабоплаване към пристанище Самсун, Република Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР