Мине се не мине и когато напиша някоя критична статия

...
Мине се не мине и когато напиша някоя критична статия
Коментари Харесай

Защо не е възможно да не пиша за политика в сайт за космонавтика

Мине се не мине и когато напиша някоя сериозна публикация по дадена тематика, неизбежно изскачат тези хора, които упорстват да се придържам към науката и да не пиша за политика в уебсайт за космонавтика. 

Много обичам да ми споделят какво би трябвало и какво не би трябвало да върша. Все си мислих, че в този живот би трябвало само да отивам на работа, с цел да прехранвам себе си и фамилията си, както и да си заплащам налозите – всичко останало е въпрос на благосклонност. 

Не знам за какво множеството хора не помнят, че аз не съм просто един уебсайт за космонавтика или една страница във Facebook. Аз съм действителен човек, който се интересува от просвета и нейното разпространение, само че също по този начин съм и човек, който обича и куп други неща – да чета (и понякога да пиша) книги, да отивам на планина, да играя World of Warcraft, да виждам и да нося маркови часовници. Подобно на останалите хора, по този начин и аз си имам своите преимущества и човешки недостатъци. И сходно на всички хора нуждая се от две неща – от поощрение, с цел да мога да продължа да върша това, което правя, както и от рецензия, с цел да мога да съзнавам своите неточности и да се усъвършенствам.. Не ми казвайте какво мога и какво не мога да пиша в личната си страница или уебсайт. Никога няма да го понасям.

Това е, по този начин да се каже, първият офтопик. Вторият е следният – ненужно е цялото това мрънкане по какъв начин да си повеждам уеб страницата. То не е доста по-различно от това да недоволстваш против чалгата, само че в същото време да нямаш нищо срещу в компания да ти пуснат чалга, или да казваш какъв брой ти е противен президентът, но на Нова година да слушаш неговото новогодишно послание. 

Космонавтиката е доста, доста просторна тематика и изобщо не се лимитира единствено до научните открития, които галактическите апарати вършат. В този ред на мисли споделям –. Но това ще значи да го огранича единствено до това да качвам фотоси и да отбелязвам коя сонда какво намерила. Така уеб сайтът ще стане прекомерно нишов – а той така и така си е задоволително нишов и без спомагателните ограничавания – доста повече посещаемост натрупа едно списание за известна просвета от всевъзможен вид, в сравнение с списание за астрономия и космос. Но да се лимитирам ненужно по тема за космонавтика, и да изключа всевъзможен тип анализаторска активност – какво ни чака в бъдеще, какво се е случило в предишното, за какво е било по този начин, а не другояче, ще трансформира уеб страницата напълно в тясно профилирано издание. Ако обаче следва да пиша по останалите тематики – това значи да включвам понякога и политика, тъй като космонавтиката, въпреки и от ден на ден да се комерсиализира, продължава да зависи от политическата воля на другите страни.

А това, драги читатели, ще значи да пиша за политика и да подлагам на критика политически решения. И да ви кажа, няма такова нещо като свещена крава, което да не предстои на спор. Най-вече за “свещена крава ” се нарочва съветската галактическа стратегия и ми се насажда виновност, че изобщо не трябва да си разрешавам да я подлагам на критика, тъй като по този начин или другояче това е държава-великая и агромная, до момента в който ние сме джуджета и нямаме право да се изричаме, до момента в който не станем също толкова велики и големи. 

Да ви кажа, че това няма да го бъде и аз няма да си натрапвам автоцензура. Не ви харесва?. Можете да цъкнете на линка, можете да го подминете – никой не ви стои пред компютъра и не ви кара принудително да щракате и да четете. 

Много ви нервира и изобщо не можете да гледаде обещано нещо на екрана? Еми има филтри! Facebook и Туитър оферират способността да ограничавате информацията и да изключвате това, което не ви интересува. Eто по какъв начин наподобява този филтър в настройките на Facebook:

Ще си призная почтено: самият аз употребявам филтри. Преди време ми писна в Туитър всяка втора обява, която да чета, да е за Брекзит, надлежно си пуснах филтър да не виждам нито една публикация, която съдържа думата “Brexit ”. Знаете ли – работи! Също както и ще работи, в случай че си извършите филтър за “Русия ”, “руска космонавтика ”, “руска ракета ” и неща от сорта… 

В последна сметка, можете да премахнете страницата от вашите обществени мрежи. В подобен случай бих имал единствено едно предпочитание – да се изнесете тихомълком. 

Жалко единствено, че е неосъществимо… 

 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР