Мине не мине време и френските (и не само) медии

...
Мине не мине време и френските (и не само) медии
Коментари Харесай

И пак: Мъж ли е първата дама на Франция?

Мине не мине време и френските (и не само) медии биват обладани от натрапчивата концепция, че първата дама на Франция в действителност е... мъж. Тази седмица не прави изключение.

Крайнодясната коментаторка Кандис Оуенс твърди, че първата дама на Франция, Брижит Макрон, е трансджендър – и за Оуенс това е „ ужасяващо “ и „ скандално “.

За протокола президентът Еманюел

Макрон назова този дълготраен слух „ подправена информация “.

Миналата година френски съд санкции две дами, които разпространяваха същата информация.

В понеделнишкия епизод на своя подкаст Оуенс излъчи история, озаглавена „ Мъж ли е първата дама на Франция? “. Тя се базира на публикация, оповестена през 2021 година от дясното френско списание Faits et Documents, в която се твърди, че Брижит Макрон и нейният брат Жан-Мишел Троньо са едно и също лице. Жан-Мишел „ живя като мъж в продължение на 30 години, роди пет деца и

по-късно се промени на 30-годишна възраст, с цел да стане Брижит “, сподели Оуенс.

„ Спусъкът “ за (псевдо)разследването във Faits et Documents, озаглавено „ Мистерията на Бриджит Макрон “, е „ характерната физика “ на мадам Макрон. Според Наташа Рей, която сътрудничи на списанието, специалисти, в това число козметични хирурзи, „ са абослютно съгласни с мнението, че тя е транссексуална. “

Споделяйки видеоклип на своя подкаст в X, някогашен Twitter, Оуенс написа: „ Спрете всичко и гледайте това! Не е смешка или пресилване да се каже, че като изключим политическите убийства, това

евентуално е най-големият скандал, случвал се в миналото в политиката в човешката история.



В друга обява тя добави: „ След като разгледах това, бих заложила цялата си професионална известност на обстоятелството, че Брижит Макрон в действителност е мъж. Всеки публицист или обява, които се пробват да отхвърлят тази достоверност, незабавно се разпознават като доказателство. Никога през живота си не съм виждала сходно нещо. Последствията тук са ужасяващи. “

Оуенс твърди още, че семейство Макрон са притискани да запазят същинската идентичност на Брижит в загадка и

изнудването включва напън върху президента да поддържа избрани политики.

Слухът се появи още веднъж частично заради изявление, което Тифейн Озейн, дъщерята на Брижит от по-ранен брак, даде на Paris Match миналия месец. „ Имам терзания за равнището на обществото, когато чуя какво се популяризира в обществените мрежи за това, че майка ми е мъж “, сподели Озейн.

Връзката на семейство Макрон постоянно притегля вниманието поради разликата във възрастта на двойката. Те се срещат, когато Брижит е на 40 години и е учителка по драма, а Еманюел е на 15 и е неин възпитаник, отбелязва Newsweek. Петнадесет е възрастта за единодушие във Франция. Двамата започнаха връзката си на идната година и се ожениха през 2007 година Той беше на 29, а тя на 54 по време на брака им. Той става президент на Франция 10 години по-късно, което го прави най-младият човек, заемал този пост.

През 2021 година две французойки, Амандин Рой и Наташа Рей, разгласиха видео в YouTube, в което твърдяха, че Брижит Макрон в действителност е нейният брат. Тя заведе дело за клюка и френски съд ги санкции предходната година.

Еманюел Макрон разяснява слуховете в петък на честването на Международния ден на дамата.

„ Най-лошото е погрешната информация и изфабрикуваните сюжети “,

сподели той. „ Хората в последна сметка им имат вяра и ви безпокоят, даже в интимността ви. “ Той наподобява не е приказвал по въпроса след подкаста на Оуенс.

Имаше сходни клюки за други видни дами, в това число някогашната първа дама на Съединени американски щати Мишел Обама.

 

 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР