Миналото лято световното население пострада от рекордните горещини в цялата

...
Миналото лято световното население пострада от рекордните горещини в цялата
Коментари Харесай

Климатолози: Ледена епоха и урагани изместват екстремните жеги скоро

Миналото лято международното население пострада от рекордните горещини в цялата история на наблюденията, което наруши ваканциите на голям брой туристи. Поради това доста хора даже започнаха да се отхвърлят от нормалната си отмора.

Въпреки това, както написа Mirror, базирайки се на климатолози, в бъдеще планетата ще продължи да бъде подложена на рискови условия, като вълните от адска горещина ще правят отстъпка място на неочаквани захлаждания и мощни урагани.

И по този начин, съгласно Ричард Алън, професор по климатология в университета в Рединг, горещото време от предходната година евентуално ще се повтори тази година, само че тогава обстановката ще бъде противоположната.

„ Ел Ниньо към този момент отслабва, моделите напразно в Тихия океан отслабват. Изглежда, че ще отслабне доста тази година и ще попадне в полярната си диаметралност – Ла Ниня. Времето от вида на Ел Ниньо в Южна Америка може да отслабне, само че световното стопляне ще тази година евентуално ще има температури, сходни на тези през 2023 година “, изясни той.

Говорителят на Risk Line Еева Риска също се съгласи, че температурите ще останат над междинните през 2024 година

„ Очакваме температури над междинните по целия свят, със същия риск от горещи талази и суши, какъвто видяхме през 2023 година През идващите няколко месеца можем да чакаме над междинните превалявания в Калифорния, над естествената интензивност на торнадо, над естествените превалявания в Африка и същото за елементи от Южна Америка. За други райони можем да чакаме по-ниски от естествените превалявания, като Австралия и северните Съединени американски щати ", сподели тя.

В същото време специалистът означи, че е следила резултатите от Ел Ниньо тази зима и той е засегнал разнообразни елементи на планетата по друг метод. Така зимата в Скандинавия беше по-студена от нормално, до момента в който Северозападна Африка и Близкият изток бяха, в противен случай, по-горещи от нормално.

Тя посъветва туристите, които не понасят добре горещините, да подходят по-отговорно към планирането на лятната си почивка и да наблюдават деликатно прогнозите за времето преди заминаването, защото става все по-трудно точното прогнозиране на времето в дадена част на света в прогрес в актуалните нестабилни условия, написа Meteo Balkans.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР