Миналият месец се превърна в поредното доказателство за мащабите на

...
Миналият месец се превърна в поредното доказателство за мащабите на
Коментари Харесай

Една четвърт от световното население е подложено на свръхвисок воден стрес

Миналият месец се трансформира в следващото доказателство за мащабите на климатичната рецесия, в която се намира светът. Данните демонстрираха, че юли е бил най-горещият регистриран месец в историята, откогато се вършат измервания, оповестиха от Гобалния фонд за дивата природа – WWF.

До този миг най-топлият юли беше през 2016 година, когато имаше мощно въздействие на явлението " Ел Ниньо " – топло течение, което се появава през избран интервал от време край перуанското крайбрежие.

Програмата на Европейския съюз за климатичните промени " Коперник " проучва данните за температурата от цялата планета. Резултатът сподели, че миналия месец юли е бил с към 0.56°C по-топъл от междинната световна температура в интервала сред 1981 и 2010 година

Екстремните жеги доведоха до най-високите температури в Аляска, улесниха невижданите пожари в Арктика и провокира всеобщо размразяване на ледената завивка на остров Гренландия.

" Месец юли нормално е най-горещият в годината. Но този юли беше най-горещият, регистриран в миналото. Годините сред 2015 и 2018 са били четирите най-топли в човешката история. Ако продължим да усилваме излъчванията парникови газове, които оказват отрицателно влияние върху температурите на Земята, ще продължим да означаваме и такива върхове ", споделя Жан-Ноел Тепо, началник на програмата " Коперник ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР