Миналият март Европейската комисия направи поредица от предложения до държавите-членки

...
Миналият март Европейската комисия направи поредица от предложения до държавите-членки
Коментари Харесай

ЕС реши: нов шофьорски изпит, ако е взет с учебна кола с автоматични скорости, а следващата е с ръчни

Миналият март Европейската комисия направи поредност от оферти до държавите-членки по доста разнообразни въпроси, като да вземем за пример образованието на водачите, възраст за приемане на удостоверение, надзор на възрастните хора, продан на информация сред страните за санкции и така нататък Европейският съвет на министрите на превоза се събра тази седмица и ето какво бе решено, съобщи 24 часа.бг.

Сред новите правила Европа реши да понижи възрастта за приемане на шофьорска брошура. Но това се отнася единствено за теоретичния изпит, който може да се поставя от 17-годишна възраст. Кандидатът обаче ще би трябвало да изчака до навършване на 18 години, с цел да получи практическия си лиценз.

Между двата периода учащият се лидер може да бъде придружаван при шофиране. " Навигаторът " би трябвало да е навършил 24 години и да има брошура от най-малко пет години, която да не е отнемана през последните две години. Младият водач няма да може да кара в чужбина.

На европейските управляващи не е убягнал и обстоятелството, че от ден на ден претендент водачи взимат книжката си на образователна кола с автоматизирана скоростна кутия. Ръчната скоростна кутия непрекъснато губи позиции от няколко години, паралелно с нарастването на хибридните и електрически коли. В резултат на това едно от новите правила има за цел да улесни прехода от една технология към друга.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР