Миналия петък Северна Корея изрази възмущение от пристигането на бойната

...
Миналия петък Северна Корея изрази възмущение от пристигането на бойната
Коментари Харесай

Северна Корея все повече развива своя ядрен арсенал

Миналия петък Северна Корея изрази отвращение от идването на бойната група на американски самолетоносач в Южна Корея, като го назова провокация и още веднъж повдигна въпроса за потреблението на нуклеарни оръжия в своя отбрана. Окуражен от възходящия си нуклеарен боеприпас, Северът все по-често насочва закани да употребява такива оръжия превантивно, отбелязва Асошиейтед прес.

Последната нуклеарна опасност пристигна ден откакто американският самолетоносач " Роналд Рейгън " и неговата бойна група дойдоха в югоизточното южнокорейско пристанище Пусан след американско-южнокорейско-японско военноморско обучение в интернационалните води по-рано тази седмица.

Официалната севернокорейска новинарска организация назова идването на самолетоносача " нескрита военна провокация ", която потвърждава, че проектът на Съединени американски щати за нахлуване против Северна Корея се осъществя. Северът заплаши, че ще отговори в сходство със своята нуклеарна теория, която позволява превантивното потребление на нуклеарни оръжия.

" Вече отворената за обществеността (севернокорейска) теория за потребление на нуклеарни оръжия разрешава осъществяването на нужните процедури за деяние при положение, че против нея бъде подхванато нуклеарно нахлуване или се реши, че потреблението на нуклеарни оръжия против нея е неизбежно ", се споделя в информацията на КЦНА.

Северна Корея твърди, че е била принудена да създаде нуклеарни оръжия, с цел да се оправи с това, което тя назовава заприказва на Съединени американски щати и Южна Корея за навлизане. Тя постоянно реагира яростно на разполагането на американски стратегически средства като самолетоносачи, бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние и подводници с атомно задвижване, както и на взаимните учения на Съединени американски щати с южнокорейските сили.

Миналата година Северна Корея одобри закон, който планува необятен набор от обстановки, в които страната може да употребява нуклеарни оръжия, в това число когато реши, че управлението ѝ е изправено пред неизбежно нахлуване от страна на враждебни сили или когато би трябвало да се предотврати неуточнена пагубна рецесия за народа и държавното управление.

Правителствата на Съединени американски щати и Южна Корея нееднократно са предупреждавали, че всеки опит на Северна Корея да употребява нуклеарно оръжие ще докара до края на ръководеното от Ким Чен-ун държавно управление.

Северът обаче " е напът " да разположи задоволително на брой междуконтинентални балистични ракети (МБР) с нуклеарни бойни глави, с цел да преодолее американската противоракетна защита и може би се приготвя за нуклеарен опит, който да му даде опция за тактически нуклеарни интервенции, написа в оповестен предходната седмица отчет на Конгреса на Съединени американски щати, представен от южнокорейската  организация " Йонхап ".

" Северна Корея продължава да уголемява и диверсифицира нуклеарните си сили, увеличавайки опасността за американските съдружници и сили в театъра на военните дейности и представлявайки по-голяма опасност за Съединени американски щати и техните съдружници ", се споделя в отчета. " Северна Корея е напът да разположи нуклеарни ракети с междуконтинентален обхват в задоволителен брой, който евентуално би могъл да съставлява предизвикателство за наземно основаната балистична противоракетна защита на Съединени американски щати в родината ", се добавя в документа.

В отчета се предвижда, че в обозримо бъдеще севернокорейският водач Ким Чен-ун ще продължи да се стреми към разширение на нуклеарния боеприпас на страната си и към опазване на нуклеарните оръжия като " централен детайл от структурата на националната сигурност ". Той също по този начин повдига въпроса за опцията Северът да извърши още един нуклеарен опит.

Според документа тактиката за национална сигурност на Северна Корея има две съществени цели: гарантиране на дълготрайната сигурност на режима на Ким и опазване на способността за практикуване на преобладаващо въздействие върху Корейския полуостров.

Официални представители на Сеул обявиха, че Северът е приключил подготовката си за седми нуклеарен опит, защото е удвоил устрема си да одобри на въоръжение тактически нуклеарни оръжия.

Южнокорейски военни анализатори изпитват известни подозрения по отношение на развиването на нуклеарните качества на Севера и да вземем за пример в разбор на нова севернокорейска подводница се показват подозрения по отношение на нейния дизайн и благоприятни условия. Твърди се също, че същинската ѝ задача може да е просто да съществува като възпираща мощ, разяснява японският в. " Никей ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР