Миналата вечер публиката във Варна имаше истинското щастие да чуе

...
Миналата вечер публиката във Варна имаше истинското щастие да чуе
Коментари Харесай

Снимки в Петел: Мистерията на българските гласове - те са съкровище не само за България, те са съкровище за света!

Миналата вечер публиката във Варна имаше същинското благополучие да чуе и види премиерата онлайн на продукцията „ БууЧииМиш “- новият албум на световноизвестният хор „ Мистерията на българските гласове “ със специфичното присъединяване на Лиса Джерард.

Знаменитата певица е позната като гласът на именитата дарк групировка „ Дед кен денс “, направила същинска гражданска война в известната музика през 80-те. Световната ѝ популярност обаче се дължи най-много на осъществяването ѝ на музиката към кино лентата „ Гладиатор “ за което тя е и притежател на премията „ Златен глобус “ дружно с композитора Ханс Цимер.



Новата продукция на великия български национален хор с диригент невероятната Дора Христова просто разтопи публиката. И сигурно тя ще има сходен резултат освен у нас, само че и по целия свят. Просто тъй като музиката, изпълнена от тях, сътворена от народа ни, само че и от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел, е освен българска, тя е международна.



На същото зашеметяващо професионално равнище като „ Мистерията на българските гласове бяха и инструменталистите, които свириха с тях: Дейвид Кукерман – перкусии, Владимир Владимиров - китара, Костадин Генчев – дудук и Георги Дончев – контрабас и фаноменалната гъдуларка Христина Белева, която кара слушателите да гледат с други очи на този инструмент. Изключително мощно беше и включването в музикалния акомпанимент на бийтбоксъра SkilleR, както на струнната секция от варненски музиканти.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР