Миналата седмица, вицепремиерът Атанас Пеканов стана първият министър, който призна,

...
Коментари Харесай

Не, София няма нужда от пари за метро по Плана за развитие

Миналата седмица, вицепремиерът Атанас Пеканов стана първият министър, който призна, че има голяма неправда в метода, по който се поддържа София. За да уточни за какво не е заслужено столицата и най-развит град на България да получи голяма безвъзмездна поддръжка от Плана за развиване и възобновяване, с цел да построи следващата си метролиния, той напомни, че в страната има няколко доста изоставащи региона и София изрично не е от тях.

И се надигна ропот.

Йорданка Фандъкова, кметът, който към този момент четири мандата се уповава на любовта на държавното управление и неговата безрезервна поддръжка, дружно с ръководителя на бюджетната комисия Георги Валентинов, започнаха обществено да атакуват Пеканов и да изясняват по какъв начин София изрично би трябвало да получи тези пари. И двамата настояха, че като максимален град, даващ най-вече на Брутният вътрешен продукт, столицата просто " заслужава " да получи парите за метрото.

Това е двуличен рев, който показва липса на политическа памет, липса на схващане какво съставлява Кохезионната политика на Европейски Съюз, какво съставлява районната политика и за какво въобще съществува Планът за възобновяване.

Но с цел да разбираем за какво, би трябвало да погледнем какво се случи с градовете в България в последните 14 години.
София не е България
Откакто страната е член на Европейски Съюз, " Капитал " е в сърцето на " българския модел на развиване ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР