Миналата седмица в предаването Тази сутрин и в bTV Новините

...
Миналата седмица в предаването Тази сутрин и в bTV Новините
Коментари Харесай

Обвинената за десетки измами във Фейсбук Иванина: Аз никого не съм измамила. Ще се извиня на Борисов и Фандъкова

Миналата седмица в предаването „ Тази заран ” и в bTV Новините бяха показани измамени хора, които описват по какъв начин са платили сред 8000 и 45 хиляди лева за закупуване на евтини общински жилища.

Всички те дали парите си на жена, която се представяла за близка на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера Бойко Борисов.

След няколко дни търсене, репортерът на bTV Стоян Георгиев съумя да открие и да беседва с дамата, която беше посочена от пострадалите като индивида, който е взел парите.

Верка Стоянова е първата от няколко фенове, които се свързаха с малкия екран, с цел да опишат, че са били жертва на една и съща машинация. Непозната жена, която се споделя Иванина, спечелила доверието ѝ във „ Facebook ” и дала обещание да я уреди да си купи на ниска цена жилище.

Иванина убедила Верка, че има близки връзки с Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, като Стоянова даже получила имейл от името на кмета на София, естествено – подправен.

Верка дала 45 хиляди лева за жилището, което по този начин и не получила. Оказа се, че има още излъгани, а екипът на bTV откри въпросната жена Иванина.

Екипът отиде на мястото до дома й, а самата тя ги покани в дома си, където живее със брачна половинка си и петте им деца.

Жената показва напълно друга версия на историята с Верка. „ Ние имахме с нея напълно други връзки. Пари в заем, само че не и пари, с цел да ѝ устройвам такива работи ”, твърди Иванина.

По думите ѝ тя е получила от Верка 10 хиляди, които „ по този начин се случи, че станаха 20 хиляди ”. „ Без период за връщане ”, разяснява Иванина.

Друг мъж твърди, че е дал на дамата пари за общинско жилище, защото тя го убедила, че може да го закупи доста на ниска цена – на цени от 25 до 40 хиляди лева

„ Никой за нищо не съм убеждавала ”, съобщи Иванина пред нашите камери.

„ Аз общински жилища няма по какъв начин да разпределям, тъй като самата аз нямам дом ”, добавя тя, като отхвърля да разяснява защо са ѝ давали пари.

По мотив изказванията, че Иванина урежда общинските жилища благодарение на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя споделя, че в никакъв случай не го е правила.

„ Аз не мога да се възползвам от името на госпожа Фандъкова и на господин Борисов. И персонално ще ги потърся, с цел да се извиня, когато приключат нещата, за въвличане на тяхното име от моя страна ”, добавя Иванина.

Жената е безапелационна, че никого не е измамила.

„ Гледам си децата, имам пет деца. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Аз мога да потвърдя, че с пари аз не разполагам ”, добавя тя.

Иванина е безапелационна, че оттук насетне ще беседва по тематиката единствено с юрист.

Изправени пред неловка обстановка, пострадалите имат сложен избор – да признаят пред проверяващите, че са желали да платят рушвет за на ниска цена общински парцел или да преглътнат, че са били прекомерно наивни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР