Миналата седмица Прити Десаи (Preeti Desai) от екологичната организация Национално

...
Миналата седмица Прити Десаи (Preeti Desai) от екологичната организация Национално
Коментари Харесай

"Харви" изхвърли загадъчно морско същество на тексаски плаж

Миналата седмица Прити Десаи (Preeti Desai) от екологичната организация Национално асоциация " Аудубон " разгласява в Twitter фотоси на необичайно създание на плажа в Тексас Сити след урагана Харви с молба да бъде разпознато.

Мъртвото животно със цилиндрично тяло е било сляпо с уста, цялостна с остри като бръснач зъби, съгласно BBC News.

" Първоначалната ми мисъл бе, че може да е морска минога, само че когато се приближих, разбрах, че няма метод поради устата му " - споделя Десаи. Тя разгласява няколко фотоси в Twitter и моли за помощ биолозите и прибавя: " Какво по дяволите е това? "

На нейната молба откликва биологът и експерт по змиорките доктор Кенет Тай (Kenneth Tighe) от Националния музей по естествена история Смитсониън, който счита, че това е саблезъба змиорка.

" Може да е Bathyuroconger vicinus или Xenomystax congroides ", съобщи той. " Всички тези три типа се срещат край Тексас и и имат сходни огромни зъби. Жалко, че не може ясно да се види краят на опашката. Това ще направи разграничаване сред ophichthid и congrids.

Смята се, че ураганът Харви, който донесе мощни ветрове и наводнения в Тексас е повода за това, съществото да се отзове на плажа.

Саблезъбата змиорка е тропическа риба от клас Лъчеперки и нормално населява западната част на Атлантическия океан, в това число Мексиканския залив. Живее на дълбочина сред 30 и 90 метра в морски води и солени устия.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР