Миналата седмица по време на официалния контрол в цялата страна,

...
Миналата седмица по време на официалния контрол в цялата страна,
Коментари Харесай

БАБХ извърши 2484 проверки през изминалата седмица

Миналата седмица по време на формалния надзор в цялата страна, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши общо 2484 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене. Проверките са по планов надзор, по сигнали и тъжби, и тематични, оповестиха от БАБХ.

Издадени са общо 23 акта за административно нарушаване и 112 наставления. Преустановена е активността на един обект на територията на ОДБХ София град за осъществяване на комерсиална активност с храни без регистрация, според условията на Закона за храните.

Инспекторите от отделите " Контрол на храни “ към Областните дирекции по сигурност на храните възбраниха и насочиха за заличаване 732,4 кг храни от скотски и неживотински генезис, 142 л рафинирано слънчогледово масло, както и 60 броя кокоши яйца.

Основните установени несъответствия са предложение на храни с изминал период на валидност, без документи за генезис и без етикетировка, погрешно съхранени, несъответствия по сграден фонд, незадоволително хигиенично положение, както и нерегистрирани по Закона за храните работещи обекти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР