Миналата седмица по кината излезе филмът Джон Уик 3. За

...
Миналата седмица по кината излезе филмът Джон Уик 3. За
Коментари Харесай

Киану Рийвс можеше да е хокеист, а не да снима Джон Уик

Миналата седмица по кината излезе филмът " Джон Уик 3 ". За малко време франчайзът за някогашния палач се трансформира в фетиш и върна Киану Рийвс измежду топ звездите на Холивуд, откъдето бе изпаднал след няколко несполучливи кино лентата. Преди 20 години Рийвс беше най-известният артист, а Нео от " Матрицата " и в този момент се счита за един от най-разпознаваемите облици в международното кино.

А тогава имаше обасност въобще артист Рийвс да няма на сцената. Като малчуган, канадецът не показвал огромни заложби в ученето, дори го изгонили и не получил тапия. Затова пък чудесно му се получавали нещата в хокея. Приятели и треньори му предричали блестяща кариера на хокеист. Рийвс дори има профил в портала Elite Prospects -най огромната база данни за хокей в света.

Той не приемал хокея на съществено

В детството си Рийвс мечтаел да стане професионален хокеист и да завоюва с Канада олимийска купа. Както множеството юноши в Торонто, ной обичал през зимата да играе хокей с другари на улицата, а през лятото - баскетбол. Веднъж бил видян от треньор на един детски тим и той поканил Рийвс при себе си. Киану се съгласил и решил да се опитва като вратар на детския тим.
Съотборниците му от това време смятат, че той имал гений.



По мемоари на създателя в портала The Hockey News Джейсън Кей, който е играл в един тим с Киану, бъдещият артист нямал телосложение на състезател, не му стигала мускулна маса и пъргавост. Но по време на мачовете хващал шайбите, изпълнявайки някакви акробатични номера. Затова съотборниците му лепнали прякора Стената .

Собственикът на школата, виждайки надарения момък, се договорил с шефовете на " Уиндзор " от Хокейна лига Онтарио за проби. Това бил един от най-хубавите тимове в провинцията.

На 15 години надарените момчета мечтаели за прекосяване в младежките лиги. Но бъдещият Нео на тази вързарст редом ходил и на театрални курсове, където също правел възторг. На Рийвс му се наложило да избира сред хокея и актьорството. Той избрал второто, тъй като към този момент по-малко желал да става професионален състезател. За избора повлияла и контузия на крайници, която получил по време на тренировки.

" Обичам хокея, само че в никакъв случай не го одобрявах съществено. Никога не съм мечтаел да играя за Торонто, макар, че съм израснал в този град. Един ден си показах съблекалня, натъпкана с хокеисти, на които им излиза пара от гърба, и тогава разбрах, че хокеят не е моето нещо ", споделя Рийвс за аргументите да избере актьорството.

Хокеят му оказал помощ да пробие в Холивуд

След като се реалокира в Щатите от Торонто, Рийвс продължава да играе хокей на аматьорско равнище. Това оказва помощ на младия артист да не се загуби в Холивуд и да откри нови другари в непознатия град.

Хокеят оказа помощ на Рийвс да стигне до екраните. След като идва в Холивуд, надареният артист получава предложение да изиграе вратаря във кино лентата " Млада кръв ". Продуцентът на кино лентата знаел за миналато на Рийвс и по тази причина му се доверил. На снимачната площадка той среща Патрик Суейзи. Впоследствие те ще играят в тандем във кино лентата " На гребена на вълната ", който прави Рийвс звезда.



По време на фотосите на " Young Blood " на 20-годишния канадец да се вживее в ролята на вратаря му помогнали някогашната звезда на " Чикаго " Ерик Нестеренко и бъдещите играчи от НХЛ Петер Зезел и Стив Томас. " По време на фотосите тези момчета непрекъснато ме удряха със стика по задника, и това ме ядосваше. По време на тренировките отработвахме дузпи. Томас би би 10, отразих му 6 от ударите ", спомня си фотосите канадецът.

Актьорът не върви постоянно на мачове от НХЛ, само че продължава да стиска палци за Торонто . По време на пика на известност на Рийвс, лигата съумя да запише реклама с него, въпреки, че канадецът рядко се съгласява за сходни неща.

След излизането на трилогията " Матрицата " Рийвс станал знаменит артист. Но това не се отразило на характера му - той си останал кромното момче, обичащо хокея. Киану и приятелите му играят показни мачове, парите от които събират в благотворителен фонд. Естествено, в тях той играе като вратар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР