Миналата седмица НАСА откри най-високите нива на метан в рамките

...
Миналата седмица НАСА откри най-високите нива на метан в рамките
Коментари Харесай

Загадката защо има метан на Марс все още не може да бъде решена

Миналата седмица НАСА откри най-високите равнища на метан в границите на 7-годишната си задача на Марс, което усили очакванията, че това може да бъде доказателство за съществуването на микробен живот. Но следващ опит този уикенд откри, че метанът се е върнал на фонови равнища, оповестиха от НАСА, потвърждавайки, че краткотрайният скок е породен от един от многото преходни следи, следени от Curiosity в предишното.
Учените са наблюдавали сезонно повишаване и намаляване на фоновите равнища на метан, само че не са съумели да открият модел за преходните случаи.
" Ние сме по-мотивирани от всеки път, с цел да продължим да измерваме и обединим напъните си, с цел да разберем по какъв начин метанът се държи в марсианската атмосфера ", сподели Ашвин Васавада, академик от плана Curiosity от лабораторията за реактивно придвижване на НАСА.
НАСА добави, че Curiosity не разполага с принадлежности, които могат дефинитивно да дефинират дали източникът на метан е непряк артикул от живи организми или резултат от геоложки феномени.
Една от водещите теории е, че метанът се освобождава от подземни резервоари, основани от от дълго време изчезнали форми на живот.
Макар Марс да няма дейни вулкани като на Земята, допустимо е метанът да се създава посредством реакции на въглерод от карбонатни скали или въглероден диоксид с водород от течна вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР