Миналата година турските компании изнесоха превозни средства, електроника, резервни части

...
Миналата година турските компании изнесоха превозни средства, електроника, резервни части
Коментари Харесай

Турция е помогнала на Русия да избегне западните санкции

Миналата година турските компании изнесоха транспортни средства, електроника, аварийни елементи и други артикули, необходими на Русия за нейните въоръжени сили, на стойност десетки милиони долари.

Това заяви Wall Street Journal.

Вестникът отбелязва, че това демонстрира способността на Русия да подхранва военните си интервенции макар интернационалните наказания.

Данните демонстрират, че най-малко 13 турски компании са изнесли артикули на стойност най-малко 18,5 млн. $, в това число пластмасови и гумени произведения и транспортни средства, за най-малко 10 съветски компании, на които са наложени наказания от Съединени американски щати.

Според данни, оценени от The Wall Street Journal, турските компании са изпратили най-малко три колета със артикули, създадени в Съединени американски щати. Турските фирми изпратиха в Русия асансьори, генератори на електрическа енергия, печатни платки и други артикули, създадени в Съединени американски щати, на стойност 15 млн. $, с което нарушиха американския надзор върху износа, целящ да лиши Русия от жизненоважно военно съоръжение.

Сега, близо година след нашествието, Съединени американски щати оказват напън върху трети страни като Турция да сътрудничат с основни аспекти на глобите.

Тази седмица високопоставени чиновници на Министерството на финансите на Съединени американски щати посетиха Турция, Обединените арабски емирства и Оман, за да разбият съветските мрежи за военни поръчки в района. Турски публични лица настояват, че страната ползва единствено глобите, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а не глобите, наложени от страни като Съединени американски щати. Министерството на външните работи на Турция също декларира, че не утвърждава опитите за заобикаляне на глобите против Русия.

Сред санкционираните съветски компании, които са получавали артикули от Турция, са дъщерно сдружение на Руската корпорация за тактически ракети, която създава оръжейни системи за съветския флот, и Promtekhnologiya, която е глобена за произвеждане на пушки за съветските въоръжени сили.

Освен че се пробват да лишат Русия от оръжия, американските управляващи се пробват да пресечен и съветските източници на съществени артикули, употребявани за военното съоръжение. Каучукът да вземем за пример се употребява при производството на плочите, които защитават съветските танкове Т-80.

Санкциите на Съединени американски щати и контролът върху износа са ориентирани и към пластмасите, от които Русия се нуждае за производството на танкове, кораби, каски и бронежилетки. Данните демонстрират, че Русия е закупила от Турция кормила за камиони и американски филтри за мотори. Русия е внесла конвейерни ленти и асансьори, създадени в Съединени американски щати, на стойност близо 8 млн. $, с което е нарушила американския надзор върху износа.

Припомняме, че страните и компаниите могат да изгубят достъпа си до пазара на Съединени американски щати, в случай че правят бизнес с лица с стеснен достъп. Високопоставен чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати, отговарящ за глобите, ще предизвести страните от Близкия изток за това
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР