Миналата година традицията бе отменена в много държави заради войната,

...
Миналата година традицията бе отменена в много държави заради войната,
Коментари Харесай

София ”сложи в джоба си” и Москва за 9 май - ще има шествие на Безсмъртния полк

Миналата година традицията бе анулирана в доста страни поради войната, само че у нас се организира. Тази година обстановката се повтаря, само че с една добавка - даже руснаците се отхвърлиха от шествията на своя територия.

 

Организацията за тазгодишното шествие към този момент тече на специфичен уебсайт. " Единствените флагове, които са позволени при провеждането на Полка са знамената на България, Русия, на Победата и на Съюз на съветските социалистически републики. Използването на различен вид лозунги и слогани е целесъобразно, доколкото те са тематично свързани с празника на Победата и с Безсмъртния полк ", пишат на него уредниците.

Миналата година имаше апели от десните сили в Столичната община да не се позволява шествието, само че все пак то се организира. Засега общината не е разгласила възможни промени в организацията на придвижване поради противоречивата демонстрация.

Тази година Русия анулира всички шествия на Безсмъртния полк на своя територия, откакто доста обитаеми места се отхвърлиха да ги организират. Като съществена причина се показват опасения за сигурността. Властите се струхуват и от възможни всеобщи митинги на близки на починали във войната в Украйна и на съперници на диктатора Путин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР