Миналата година над 90% от гражданите ползваха предварително попълнената декларация

...
Миналата година над 90% от гражданите ползваха предварително попълнената декларация
Коментари Харесай

Обещание от НАП: С данъчната декларация догодина ползваме и облекчения за ремонти в дома

Миналата година над 90% от жителите употребиха авансово попълнената декларация или електронно подаване на формулярите. Това сподели пред БНР представителят на Националната организация за преходите (НАП) Росен Бъчваров.

При данъчните облекчения е непокътнат целият размер от благоприятни условия. Сред тях са данъчните облекчения за дарения, за ипотечни заеми, данъчните облекчения за деца.

"С данъчната декларация следващата година ще можем да употребяваме и облекчения за осъществени поправки в дома, като допустимите разноски за тези действия ще се потвърждават с фактура ", посочи пред БНР Бъчваров.

През предходната година не е била регистрирана динамичност във възобновяване на здравно-осигурителните права по отношение на 2019 година Бъчваров удостовери, че делът на здравноосигурените не се е изменил сензитивно.

"Покрай пандемията внезапно набъбна делът на онлайн извършването на покупки, както и на безкасовите разплащания. Обречени сме делът на банковите транзакции и на картовите заплащания да пораства и облекчението да става все по-популярно. При корпоративните налози началото на декларирането на налозите тази година е през март ", добави още представителят на Национална агенция за приходите.

Междувременно към 3 500 са постъпилите кандидатури по програмата за антикризисни помощи за бизнеса, която бе предоставена за администриране от Национална агенция за приходите.

"Очакваме всеки миг, в границите на седмица, най-много 10 дни, утвърждението на Брюксел, което ще даде опция за разплащане. В средата на тази година се чака да проработи напълно нов портал за електронни услуги на Национална агенция за приходите, а скоро - нова интернет страница на организацията ", заяви още Бъчваров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР