Миналата година може и да е белязана от появата на

...
Миналата година може и да е белязана от появата на
Коментари Харесай

Женските образи в киното: Значителен спад на главните героини през 2017 година

Миналата година може и да е белязана от появяването на " Жената знамение ", само че съгласно проучване, женските основни функции в киното са намалели с 5 % в 100-те най-касови филми за 2017 година, съобщи Асошиейтед прес.

Центърът за проучване на дамите в малкия екран и киното към университета на Сан Диего разгласява годишния си отчет, съгласно който дами са 24 % от основните облици предходната година. За съпоставяне, през 2016 година те са 29 %.

Спадът е забележителен, макар появяването на филми като " Междузвездни войни: Последните джедаи " и " Красавицата и Звяра ", които заемат първите две места в бокс-офис класацията за 2017 година
 Красавицата и Звяра Ема Уотсън в " Красавицата и Звяра " Форум Филм България

Продукциите, в които има най-малко 10 актриси с реплики , са 32 %, до момента в който филмите, в които вземат участие най-малко 10 артиста с реплики, са 79 %.

Чернокожите дами обаче са повече , като са се нараснали от 14 % до 16 %, а актрисите от Латинска Америка са станали 7 %, съпоставено с 3 % от предходната година.

" В наградния сезон , в който тематиката за дамите и половото пълноправие е съществена, би трябвало да разграничим хиперболата от действителността. Числата към момента не отразяват огромна смяна в киноиндустрията ", сподели директорката на центъра Марта Лаузен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР