Миналата година малкият електрически кросоувър на Peugeot в лицето на

...
Миналата година малкият електрически кросоувър на Peugeot в лицето на
Коментари Харесай

Новият Peugeot e-2008 носи редица подобрения и остава един от най-добрите семейни електромобили

Миналата година дребният електрически кросоувър на Peugeot в лицето на e-2008 получи своя нов външен тип, а в този момент той към този момент е по българските пътища и имахме опция да го изпробваме персонално.

Автомобилът, който се предлага и с бензинов мотор, един от най-успешните от този клас и даже на четвъртата година от виталния си цикъл той към момента наподобява задоволително футуристичен и грациозен. Промени обаче има не малко. Електрическият 2008 е видоизменен с нови предни светодиоди с три линии, радиаторна решетка с текстура в цвета на каросерията и преоформени задни светлини. Промените не са единствено образни. Вътре откриваме напълно 10-инчов централен сензорен екран с по-добра съгласуваност и графика, а също така фейслифтът предлага чисто нов мотор и инвертор, които усилват оптималната мощ до 154 к.с., и малко по-голяма батерия – от 47 kWh до 51 kWh.

Това не звучи като огромно усъвършенстване, само че новите съставни елементи са доста по-ефективни. Пробегът по WLTP се е нараснал до 430 км.  Но измененията не свършват до тук. Имаме 100 мм по-висок и 250 мм по-дълъг автомобил, с обща дължина 4304 мм. Има и 122 литра в допълнение пространство в багажника, което под рафта за багаж възлиза на общо 434 литра.

Външен тип

Електрическият 2008 наподобява вълнуващо. Като автомобил, с който бихте се радвали да ви видят. Въпреки че не е изцяло нов на улицата, няколко пъти ме спираха с цел да ме питат за него, толкоз красиво е това лице. А с комбинацията от ефектни триизмерни циферблати (поне при най-високата спецификация) и електрическо задвижване, той наподобява футуристичен, без да се прибягва до някакви неудачни похвати.

Поглед от вътрешната страна

Колкото и да е добър за шофиране, e-2008 най-вероятно ще завоюва доста хора точно със салона си салона. Той е с в действителност футуристично чувство, без да е стигнал толкоз надалеч, че да се коства чудноват на някой. Освен това е направен от висококачествени материали.

Както при всички Peugeot, имате дребен волан и гледате инструментите над него. Това е грандиозна концепция в автомобил с висока проходимост като този, защото дребният волан прави автомобила радушен, а високите циферблати значат, че не се постанова да сваляте очи надалеч от пътя.

Може и да не е толкоз практично, в случай че обичате да седите облегнати, защото кормилото ще пресече линията ви на видимост към циферблатите. Изпробвайте, преди да купите.

Таблото

При версията GT, която шофирахме ние акцентът е „ 3D кокпитът “. Той употребява цифрови принадлежности, което не е нещо ново, само че прибавя двуслойно холографско чувство към тях и Peugeot твърди, че това понижава времето за реакция на лидера с 0,5 секунди. Това е благородно и всичко останало, само че на нас ни харесва, тъй като наподобява омагьосващо. За страдание би трябвало да повярвате на думите ни, тъй като 2D фотосите не могат да го покажат.

Той може да демонстрира по едно и също време изображение на сателитна навигация и огромен скоростомер, наред с голям набор от други конфигурируеми функционалности.

Освен радостния набор от циферблати, има и други екстри. От второто равнище на съоръжение нагоре получавате четири USB врата – в това число три USB-C гнезда – както и безжично зареждане в GT, тъй че няма да ви липсва сила за вас и устройствата на пасажерите ви. Всички версии имат безжични функционалности Apple CarPlay и Android Auto, които се прожектират на централния сензорен екран. Този екран е с диагонал 10 инча и получава висока разграничителна дарба при всички версии като се изключи базовата.

;

Пространство

На задните седалки има задоволително място за краката и стъпалата на множеството възрастни, защото акумулаторът е завършен към местата за краката. Мястото за главите е положително, изключително в случай че сте избегнали огромния панорамен стъклен покрив. Но там няма вентилационни отвори или централен подлакътник.

Багажното пространство от 434 литра (при повдигнати задни седалки) не е по-лошо от това на бензиновия 2008 година, а подът на багажника е на две равнища, което ви разрешава да държите мръсните кабели за зареждане надалеч от хубавите си движимости. Свалете седалките и ще разполагате с 1467 литра.

Това умерено може да е главното транспортно средство на четири членно семейство, има задоволително място за всичко, целия багаж (стига да не се разпростирате), а столчетата пасват съвършено, оставяйки задоволително пространство за стърчащите крайници на мъниците.

Управление

За мен в действителност не беше изненада, тъй като преди време останах впечатлен от 2008, само че електрическия 2008 се усеща чевръст и палав, до толкоз доколкото е належащо за един дребен фамилен автомобил. Електрическата система усилва тежестта на общоприетия 2008 с към 350 кг, което го прави по-тежък от 1,6 тона. Това не е неприятно за фамилен електрически автомобил.

e-2008 е всекидневен фамилен автомобил. Това излиза наяве, когато натиснете педала на газта. Той няма нелепото ускоряване на някои електрически коли, което несъмнено е добре в този подтекст. Той прави ускоряване 0-62 км/ч за 9,1 секунди и с това няма да развълнува никого изключително, само че това е тъкмо същата стойност като тази на бензиновата версия на 2008. Достатъчно бърза за кросоувър.

Можете да превключвате режимите на шофиране сред режимите Eco (93 к.с.), Normal (123 к.с.) и Sport (пълните 154 к.с.), което ви разрешава да балансирате продуктивността и пробега на батерията, както намерите за добре.

Съществуват две аргументи да включите Eco. Първо, когато идващото зарядно устройство наподобява доста надалеч – режимът смекчава и мощността на климатика и отоплението. Но също по този начин и за по-плавно шофиране в тапи, с помощта на по-мекия ход на педала на газта.


Превключвателят до селектора на трансмисията включва режим B за малко повече рекуперативно прекъсване. По-голямото регенериране идва от потреблението на горната част на спирачния педал – циферблатът на арматурното табло демонстрира границата на това, преди да започнете да губите сила с дисковете.

Изпробвахме автомобила както на градско шофиране, автомагистрала, по този начин и по завоите над Враца към пещерата Леденика. Беше много занимателно да се ръководи през змиевидните завои с много забележителна скорост. Чувствате по какъв начин гумите работят под вас, а в случай че е мокро или мазно, те се движат леко, с присъщия за Peugeot баланс. Управлението е непосредствено, само че не нервно. Факт, че на никой не му стана неприятно по време на изкачването.

Опционалният пакет за мощно асистирано шофиране е на добра цена. Това е композиция от помощник за центриране в лентата и адаптивен круиз надзор за всички скорости, както и помощник за мъртвата зона. Логиката на ръководството е добра, а асистенцията на кормилото е относително плавна, при изискване че белите линии на пътя са ясни. Така или другояче, 2008 година се движи добре по автомагистралите и без тази помощ. Освен това той се движи много безшумно във въздуха при придвижване с висока скорост.

Пробег

300 километра са реалистичният индикатор за пробег при естествена температура. Може и 350 с малко по-икономично шофиране. Хубаво е, че има от ден на ден опция за бързо зареждане на батерията може да стане с до 100 kw w идеалния случай, а при нас леко презаредихме батерията от 40 до 70% с към 60 kw до момента в който пиехме кафе за 15 минути, с цел да можем да се приберем умерено от Враца до София, където останаха още повече от 20%.

Като цяло с изключение на за шофиране в града, електрическия 2008 може умерено да се движи и на по-дълги дистанции на прави по към 200-300 км. Едно вървене до морето със скоростта от 150 км/ч на която е стеснен модела ще отнеме едно зареждане. Знаете обаче, че това не е най-голямата мощ на електрическите автомобили.

В последна сметка

Peugeot e2008 е доста подобаващ както за първи електрически автомобил, по този начин и в случай че сте решили това да се трансформира в главното транспортно средство за фамилията ви. Той е доста добре уравновесен и стилен в града и задоволително конфортен при пътешестване. Мощността и пробегът са нарастнали, носейки още повече успокоение и наслаждение от шофирането. Любимият ни i-Cokpit и огромния 10-инчов екран при по-високото съоръжение носят възприятието за автомобил от по-висок клас, което също е измежду плюсовете на модела.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР