Миналата година е била най-топлата в Испания, откакто се води

...
Миналата година е била най-топлата в Испания, откакто се води
Коментари Харесай

Промените в климата: 2022 година е била най-топлата в Испания

Миналата година е била най-топлата в Испания, откогато се води тази статистика, съобщи Франс прес, като се базира на националната метеорологична организация.



Тя през днешния ден, че през 2022 година междинната температура в страната е надхвърлила 15 градуса по Целзий за първи път. Тя е достигнала близо 15,5 градуса - рекордно ниво от началото на метеорологичните наблюдения в Испания през 1916 година

" До 2011 година нивото от 14,5 градуса по Целзий в никакъв случай не бе надхвърлено. От тогава това стана пет пъти ", означи испанската метеорологична организация.



Още нещо невиждано за иберийската страна - през 2022 година два следващи сезона са били най-топлите в историята - лятото и есента.

Подобно на редица други европейски страни, Испания бе връхлетяна предходната година от няколко горещи талази, по-специално през летните месеци.

Тези интервали бяха белязани от огромни пожари, суша и доста смъртни случаи, породени директно или индиректно от жегата.



фотоси: БГНЕС/Архив

Лятото на 2022 година е било най-топлото в Европа, откогато се води тази статистика. Най-малко 15 хиляди смъртни случая на континента през този интервал са директно свързани с горещите талази, по неокончателни данни на Световната здравна организация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР