Миналата година безспорно беше най-добрата в личен план за Гаел

...
Миналата година безспорно беше най-добрата в личен план за Гаел
Коментари Харесай

Горчиво завръщане: Монфис загуби от световния №87 в първия си мач от над половин година насам

Миналата година несъмнено беше най-хубавата в персонален проект за Гаел Монфис, откакто през октомври на бял свят се появи първородната му щерка - Скай, с която го подари някогашната номер три и настояща олимпийска бронзова медалистка Елина Свитолина. Представянето на корта на 36-годишния французин в хода на 2022-ра обаче надалеч не беше по този начин впечатляващо и въпреки той да започва сезона си с четвъртфинал на Аустрелиън Оупън, то след това неубедителните резултати и контузиите бяха неизменима част от тенис акцията. В това русло " Ла Монф " доближи до месец август, когато откри присъединяване си в американското турне с Мастърса в Монреал, само че в осминафиналната фаза на конкуренцията получи контузия в глезена, която го принуди да се отдръпна прибързано от мача си против Джак Дрейпър, като от този момент датираше и последната поява в Тура на изпадналия до номер 210 в класацията на АТР деец.

Приблизително седем месеца по-късно, гордият татко Монфис избра да направи своето дълго чакано завръщане, като се включи на надпреварата от същата категория и първо такова за сезона в Индиън Уелс, където преди година реализира впечатляваща победа над преди малко възкачилия се на трона в международната класация Даниил Медведев, преди да бъде спрян от бъдещата първа ракета на планетата Карлос Алкарас. При настоящето си присъединяване, макар сериозната поддръжка на публиката, французинът не съумя да остави същия отпечатък в шампионата и въпреки да подсети на моменти за безспорната си класа, то той преклони глава пред международния номер 87 Джордан Томпсън. Австралиецът, който през предходната седмица победи с купа на равнище Чаланджър, нямаше особени усложнения против някогашния представител на топ 10 и го надделя за малко над час игра с крайното 6:3 6:1, осигурявайки си опцията във втория кръг да срещне втория подложен и финалист от Мелбърн - Стефанос Циципас.

Още от дебютните минути на дуела елементарно видимо беше приповдигнатото въодушевление на " Ла Монф ", който показва неколкократно скоростното си напредване по корта и съумя да продуцира серия от печеливши отигравания. Постепенно обаче неналичието на игрова процедура стартира да оказва своето въздействие и изгубил от първичното си ентусиазъм, французинът допускаше все по-често грешки в опитите си да е нападателен, при което Томпсън не се поколеба и проби поредно на два пъти, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част превъзходството на международния номер 87 беше още по-ясно изразено, откакто той необезпокоявано дирижаше събитията на корта и макар че ветеранът съумя да се разпише в резултата, отразявайки два брейкбола, то след това нямаше отговор против противника си и съобщи началния си удар в актива му. Оттам насетне австралиецът, събрал нужната инерция, продължи да управлява безгрешно играта си, като не даде повече късмет за нещо в мача на именития си съперник и със серия от пет следващи гейма на името си постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР