Миналата година Adobe най-после събра смелост и се отказа от

...
Миналата година Adobe най-после събра смелост и се отказа от
Коментари Харесай

За четири години, използването на Flash е намаляло от 80% на 8%

Миналата година Adobe най-сетне събра храброст и се отхвърли от спомагателното развиване на Flash. До 2020 Flash ще получава обновявания по сигурност, а от месец януари 2021 година технологията дефинитивно ще остане в предишното.
Дори и преди Adobe да показа тези проекти, главните браузъри започнаха последователно да се отхвърлят от Flash в интерес на новите по-безопасни и енергийно ефикасни технологии.

Усилията на Гугъл, Microsoft, Mozilla, Opera и останалите разработчици не останаха напразни. Според статистиките, през 2014 година, 80% от потребителите на Chrome ежедневно са зареждали най-малко една страница с Flash наличие. В началото на 2018 година този индикатор слезе до 8%. Информацията е на Гугъл, който я разгласи по време на симпозиума Network and Distributed System Security Symposium в Сан Диего.



Може да се каже, че интернет е подготвен да се сбогува с Flash. Към сегашен ден, уеб-браузърите блокират Flash, само че оставят опция на потребителя да го започва ръчно. Това е и главната причина огромните рекламни компании и другите авторитетни играчи на интернет пазара, да се ориентират към потреблението на HTML5 стандарта. А през 2020 година Гугъл, Mozilla, Microsoft и останалите известни разработчици, имат намерение напълно да прекратят поддръжката на Flash в своите браузъри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР