Минахме през тестове преди пътуването, карантина при пристигането и полети

...
Минахме през тестове преди пътуването, карантина при пристигането и полети
Коментари Харесай

Италия пуска влакове `без COVID` до основни туристически дестинации през лятото |

Минахме през проби преди пътуването, карантина при идването и полети " без Коронавирус “. Сега идва нещо ново в борбата на туристическата промишленост против пандемията: влакове " без Коронавирус ".

Концепцията идва от Италия, първата европейска страна, която беше мощно наранена от COVID-19, и след една година е в хватката на третата вълна.

Италия към този момент има полети  " без Коронавирус " - където пасажерите се тестват преди качване и при идване - от Рим до Атланта и Ню Йорк.
Но основният оператор в страната разгласи проектите си за влакове " без Коронавирус ", в това число до главните туристически дестинации в Италия това лято.

Джанфранко Батисти, основен изпълнителен шеф на държавната железница, съобщи, че в тези влакове както пасажерите, по този начин и чиновниците ще бъдат тествани за COVID-19 преди да се качат. Пътниците ще би трябвало да дойдат на гарата един час преди заминаването.

" Ще пуснем влак  " без Коронавирус " при започване на април ", сподели Батисти.

" Избрахме маршрута от Рим до Милано за началната фаза на тестване. След това ще използван това за туристическите дестинации през лятото. Това ще бъде неповторима опция, която ще разреши на хората да посещават дестинации като Венеция и Флоренция. "

Компанията работи с Червения кръст и италианската гражданска отбрана по организацията на тестването. Говорител на Trenitalia съобщи пред CNN, че към този момент не могат да бъдат обявени повече детайлности. Очаква се обаче билетите за високоскоростните влакове Frecce по направление Рим-Милано да бъдат пуснати в продажба в близко бъдеще.

В момента италианските влакове работят с 50% потенциал. Пътниците би трябвало да носят маски и във високоскоростните влакове, където резервацията е наложителна, да седят на избраното им място.

Коментарите на Батисти пристигнаха на презентация в Рим на " treno sanitario ", или " здравен трен " - мобилна болница, с осем вагона, предопределени да се грижат за пациентите, транспортирани сред разнообразни райони. Той е създаден, защото Италия се бори с третата вълна COVID-19, а някои районни здравни служби са под по-голям напън от други.

Влакът - който има три вагона за интензивно лекуване, оборудвани с вентилатори - даже ще може да транспортира пасажери в чужбина, в случай че е належащо.

Междувременно 11 огромни гари в цяла Италия ще обособят " зони за инспекция ", които ще се ръководят от Червения кръст - евентуално с цел да се употребяват за услугите " без Коронавирус "

Това включва Рим, Милано, Флоренция, Неапол, Венеция Местре и Бари, за тези, които пътуват до морските курорти в Пулия.

Очаква се и гара Термини в Рим да се трансформира в център на програмата за имунизация, която държавното управление даде обещание да форсира, защото доста италианци над 80-годишна възраст към момента чакат инжекциите си.

Джовани Реца, шеф на предварителната защита към италианското министерство на опазването на здравето, предвижда във вторник, че ще са нужни " седем до петнадесет месеца ", с цел да се върне страната към естественото, в случай че съумеят да ускорят имунизацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР