МИЛУОКИ (АП) — Нова оценка показва, че загубата на слуха

...
МИЛУОКИ (АП) — Нова оценка показва, че загубата на слуха
Коментари Харесай

Нова оценка показва, че селските американци и мъжете са по-склонни да страдат от загуба на слуха

МИЛУОКИ (АП) — Нова оценка демонстрира, че загубата на слуха визира почти 37,9 милиона американци и е по-често срещана в селските региони, в сравнение с в градските и при мъжете в сравнение с дамите.

Проучването, оповестено в сряда в The Lancet Regional Health-Americas Journal, е първото, което прави оценка степента на загуба на слуха на щатско и окръжно равнище и е ръководено от NORC към Чикагския университет. Прогнозите са за 2019 година и включват единствено хора, които имат загуба на слуха и в двете уши.

Въпреки че изследването не може да изясни повода за географското разделяне, специалистите, които лекуват загубата на слуха, споделят, че би трябвало да се вземат поради два фактора: какъв брой мощни са шумовете и какъв брой постоянно хората ги чуват.

Човек, който се вози в метрото в многолюден град, на доктрина може да измине шест до осем часа, преди да бъде изложен на риск от загуба на слуха, сподели аудиологът Никълъс Рийд, помощник професор по епидемиология в университета Джон Хопкинс, който е съавтор на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР