Милош Раонич постигна една от най-големите си победи в последните

...
Милош Раонич постигна една от най-големите си победи в последните
Коментари Харесай

Раонич върна годините назад с успех над 10-ия в света в Торонто

Милош Раонич реализира една от най-големите си победи в последните няколко години, изпълнени с проблеми с травми за канадеца, откакто отстрани Франсис Тиафо в три сета на старта на Мастърса в Торонто – в обособените елементи 6-7 (12), 7-6 (4), 6-3, за над два часа и 40 минути здрава борба.


Играещият с „ уайлд кард “ някогашен финалист от Уимбълдън загуби откриващото си подаване от американеца, който е десети в света, само че върна пробива в десетия гейм. Стигна се до тайбрек, който бе извънредно трагичен. Раонич пропусна три сетбола, до момента в който Тиафо материализира петата си опция, с цел да поведе в резултата след час и три минути игра. Във втората част двамата продължиха да сервират мощно и се стигна до нов дълъг гейм. В него обаче канадецът натисна след 3-3 точки и вкара срещата в трети съдбоносен сет. В него намиращият се на 545-а позиция в ранглистата избави три точки за пробив в първия си сервис гейм, преди да пробие подаването на противника. Раонич отрази нови две точки за пробив, което постави и завършек на съпротивата на Тиафо.

Раонич изигра страховит мач на сервис, като заби цели 37 аса и завоюва 87% от точките на първи сервис. Представителят на домакините избави 6/7 точки за пробив, като завърши с 57 уинъра и 20 непредизвикани неточности – Тиафо се регистрира с 27 печеливши удара и единствено шест непредизвикани, само че в последна сметка загуби. В спор за място на осминафиналите Раонич ще играе с квалификанта Таро Даниел от Япония.

Френският деец Гаел Монфис отстрани американеца Кристофър Юбанкс в три сета и е първият противник на четвъртия подложен Стефанос Циципас. Матео Беретини си обезпечи напълно италиански конфликт със седмия в схемата Яник Синер след двусетов триумф над Грегоар Барер от Франция. Вторият и третият сложени надлежно Даниил Медведев и Каспер Рууд научиха имената на съперниците си във втори кръг – руснакът ще играе с Матео Арналди от Италия, а норвежецът има за противник Иржи Лехечка от Чехия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР