Милош Раонич, който бе извън игра в продължение на близо

...
Милош Раонич, който бе извън игра в продължение на близо
Коментари Харесай

Отново в топ форма: Бивш финалист на Уимбълдън с първа победа в Лондон от 4 години насам!

Милош Раонич, който бе отвън игра в продължение на близо две години поради травма, днес още веднъж сподели класата си на трева и се завърна победоносно на Уимбълдън. Финалистът от 2014-а изостана със сет в откриващия си конфликт против Денис Новак, само че след това увеличи интензитета в играта си и съумя да реализира поврат, с цел да реализира крайното 6:7(5) 6:4 7:6(5) 6:1. По този метод канадецът продължава към втория кръг на конкуренцията, където му следва борба против един всред Томи Пол и Шинтаро Мичизуки.

Канадецът можеше да разчита на началния си удар, с помощта на който взимаше преимущество в разиграването и трупаше бързи точки в актива си. Същевременно обаче офанзивите на някогашния финалист нерядко завършваха с неуместен пропуск, заради което по този начин и не съумя да поведе в резултата и се стигна до тайбрек. Там обаче Новак на няколко пъти хвана в крачка налитащия към мрежата противник и съумя да излезе напред в обособените елементи.

След този триумф равнището на австриеца се намали при започване на втория сет, от което Раонич не пропусна да се възползва, и станахме очевидци на пробив още в първия вероятен миг. Оттам насетне северноамериканецът доминираше напълно и безпроблемно опази задатъка си, с цел да открие сметката си в общия резултат.

Третата част мина под диктовката на сервиращите, които постоянно предприемаха офанзиви към мрежата, откъдето бързо завършваха с уинър от въздуха. Така изходът на сета още веднъж бе доведен до тайбрек, в който Раонич сподели, че си е взел поука от дебютния сет и с добре конструирани разигравания доближи до триумфа.

В четвъртия сет съпротивителните сили на Новак като че ли изцяло се изчерпаха и той можеше просто да стане очевидец на профучаващите край него високоскоростни уинъри на съперника. След два пробива и пет следващи гейма в актива си някогашният №3 записа първата си победа на " свещената трева " от 2019-а насам!

Raonic on the rise
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР