Милица Мирчева и Иво Балабанов ще бъдат двамата български представители,

...
Милица Мирчева и Иво Балабанов ще бъдат двамата български представители,
Коментари Харесай

Милица Мирчева и Иво Балабанов ще се включат в първото световно първенство по шосейни бягания в Рига

Милица Мирчева и Иво Балабанов ще бъдат двамата български представители, които ще се включат в в дебютното издание на международното състезание по шосейни бягания, което ще се организира в Рига, Латвия.

Надпреварата ще се състои на 1 октомври (неделя) и ще включва дисциплините от 1 миля (1609 м), 5 км и полумаратон (21.0975 км).

И Мирчева, и Балабанов ще започват в бяганията на 5 километра, които ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 2 от 11:45 часа.

Пред нашата камерата и двамата бегачи споделиха упованията си за своето показване на латвийска земя.

" Тази година останах единствено на секунда и половина от персоналното си достижение на 5 км. и то с аматьорска подготовка. Надявам се в този момент с малко по-специфични бягания да си подобря персоналното достижение. Това ще ме направи щастлива. Естествено, положително класиране също би ме зарадвало ", съобщи Милица Мирчева.

" Нямам визия какво мога да чакам на шосе, тъй като това не е моята дисциплинираност. Не е като бягането на стадион. Предполагам, че тичане към моето персонално достижение или по-добро би било съвършено. Мисля, че сме към 50 индивида с резултати сред 12:40 и 14:20 минути. Предполагам, че в междинната групичка ще ми е оптималното тичане ", показа Иво Балабанов.

Общо 347 спортисти (152 дами и 195 мъже) от 57 страни са декларирани за международното състезание в Рига на трите дистанции.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР