Милиони ученици и младежи по света протестират срещу политическото бездействие

...
Милиони ученици и младежи по света протестират срещу политическото бездействие
Коментари Харесай

Как петролните компании блокират овладяването на климата


Милиони възпитаници и младежи по света стачкуват против политическото безучастие по отношение на климатичните промени, до момента в който петролните компании по света изсипват нереално количество пари, с цел да запазят законовото статукво.

Много от тези компании ще изгубят милиарди и може би към този момент ги губят, поради законовите промени, които международни организации като Организация на обединените нации изискват в името на преодоляването на световното стопляне.

Според данни на Guardian, петте най-големи производители на петролни артикули харчат по към 200 милиона $ за лобиране и опити за блокиране на новото законодателство.

Голяма част от тези фондове са предопределени за реклами, които демонстрират фирмите като загрижени и съпричастни към климатичните промени. Истината обаче е, че същите те не престават да харчат от ден на ден и повече за още по-мащабни интервенции по добиване на земни запаси.

Очаква се през 2019 година петте най-големи компании в сектора да изхарчат към 115 милиарда $ за развиване на нови залежи и създаване на инфраструктура. Едва 3% от тези пари ще са предопределени за развиването на екологични планове и практики на рандеман.
 Как климатичните промени ще костват трилиони на стопанската система
Как климатичните промени ще костват трилиони на стопанската система

Инвеститорите по света плануват апокалиптичен сценарий
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР