Милиони турски граждани отбелязват годишнината от неуспешния преврат на 15

...
Милиони турски граждани отбелязват годишнината от неуспешния преврат на 15
Коментари Харесай

Ердоган: Победихме враговете си с вяра

Милиони турски жители означават годишнината от несполучливия прелом на 15 юли 2016 година, предава Hurriet, представен от организация Фокус.
На препълнения с хора „ Мост на мъчениците от 15 юли “, президентът Ердоган съобщи, че турските жители са победили бойците на преврата, с помощта на вярата си.
„ Имаха ли нашите жители оръжия в ръцете си “, попита Ердоган, който вървеше към моста от президентската резиденция. С него бяха фамилиите на жертвите на преврата, до момента в който по-късно се обърна към стотици хиляди жители.
„ Точно както и през днешния ден, те имаха само флагове в ръцете си. Но имаха по-силно оръжие. Вярата си “, сподели турският президент, наричайки участниците в преврата „ невярващи “.
Преди редчта на президента Ердоган, в града бе повдигнат монумент в памет на 250-те починали по време на опита за прелом.
Министър-председателят Бинали Йълдъръм пое към моста от Ченгелкьой – истанбулският квартал, където бойци убиха 17 жители по време на опита за прелом. Вицепремиерът Нуман Куртулмуш бе измежду високопоставените държавни представители с премиера.

„ Няма да забравим, и няма да позволим на никой да не помни за 15 юли “, сподели министър председателят Йълдъръм пред публицисти.
„ Хората към момента са гневни. Борбата ще продължи, до момента в който не остане нито един член на ФЕТО “, сподели той.
Улиците на Истанбул са изпълнени със скандиращи хора, които приканват за смъртни присъди на участниците в преврата. На особено проведена сцена, бе изнесен концерт в памет на жертвите на преврата от боен оркестър, свирещ османски бойни маршове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР