Милиони мъртви и гниещи риби са задръстили огромен участък от

...
Милиони мъртви и гниещи риби са задръстили огромен участък от
Коментари Харесай

Тонове мъртва риба задръстиха австралийска река

Милиони мъртви и гниещи риби са задръстили голям сектор от река покрай далечен град в австралийската пустота, до момента в който изпепеляваща гореща вълна обгръща района. Видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират по какъв начин лодки се провират през „ килим ” от мъртва риба, задушаващ водата, която едвам се вижда, оповестяват от БГНЕС.

Правителството на щата Нов Южен Уелс сподели в петък, че " милиони " риби са умрели в река Дарлинг покрай дребния град Менинди, в третото всеобщо измиране, което визира региона от 2018 година „ Наистина е ужасяващо, докъдето погледът ви стига, виждате единствено мъртва риба “, сподели локалният гражданин Греъм Макраб пред AФП. „ Сюрреалистично е за схващане “, сподели той, добавяйки, че тазгодишното измиране или ликвидиране на рибата наподобява са по-лоши от предходните. „ Въздействието върху околната среда е небивало “.

Популациите на риба, като херинга и шаран, са се нараснали в реката след неотдавнашните наводнения, само че в този момент те измират в големи количества, защото наводненията се отдръпват. „ Тези смъртни случаи на риба са свързани с ниски равнища на О2 във водата (хипоксия), защото водите от наводнения се отдръпват “, се споделя в изказване на щатското държавно управление. „ Настоящото горещо време в района също изостря хипоксията, защото по-топлата вода съдържа по-малко О2 от студената вода, а рибите имат по-високи потребности от О2 при по-високи температури. “

Предишните измирания на риба в Менинди, който се намира на към 12 часа път с кола западно от Сидни, бяха обяснени с неналичието на вода в реката заради продължителната суша и токсичния разцвет на водорасли, който се простира на над 40 километра. „ За страдание това няма да е последното “, предизвести държавното управление на щата през 2019 година Представителка по риболова в държавното управление Камерън Лей показа, че гледката на реката, задръстена от измряла риба, е „ неприятна ”. „ Виждаме десетки километри с мъртва риба, докъдето ви стига погледът, тъй че това е много спорна сцена “, сподели ABC. Селището Менинди има население от към 500 души, то е опустошено както от суша, по този начин и от наводнения през последните години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР