Милиони жители на Обединеното кралство получиха спешен сигнал на мобилните

...
Милиони жители на Обединеното кралство получиха спешен сигнал на мобилните
Коментари Харесай

Великобритания изпробва система за спешно предупреждение

Милиони поданици на Обединеното кралство получиха незабавен сигнал на мобилните си телефони като част от тест на нова национална система за незабавно предизвестие. В 15 ч локално време на телефоните се включи звуков сигнал, наподобяващ сирена за заплаха.Все отново като всеки тест и този не мина безпрепятствено. Някои хора не получиха уведомление, при други то постъпи минута по-рано. Експерти считат, че системата за предизвестие не дава изясненост какво се прави в същинска изключителна обстановка.
Получавахме текстови известия по време на рецесията с COVID-19 и те бяха потребни във време на огромна национална изключителна обстановка. Но в никакъв случай не сме имали нещо сходно. Много е мъчно да се разбере кои хора желаете да предупредите и те по какъв начин би трябвало да работят в дадената изключителна обстановка. Текстът може да гласи, че във вашия регион има пожар или терорист. Но какво вършиме по-късно? Криете се в мазето, в случай че имате такова? Или излизате на улицата? Опасността от основаване на суматоха евентуално е толкоз огромна, колкото опитът да се предпазят хората в изключителна обстановка.
Антъни Глийс, шеф на Център за проучване на сигурността и разузнаването в университета на Бъкингам

Разработчик на софтуера за предизвестие е американска компания, която го продава по целия свят, освен в Съединени американски щати и Англия. За предходната година компанията е осъществила растеж на облагите си от 17% или над 400 милиона $.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР