Милиони италиански деца се върнаха от днес в класната стая,

...
Милиони италиански деца се върнаха от днес в класната стая,
Коментари Харесай

Милиони италиански деца се върнаха на училище - с маски и социална дистанция


Милиони италиански деца се върнаха от през днешния ден в класната стая, откакто учебните заведения бяха затворени в продължение на половин година. Децата се сблъскват с нова действителност на меренe на температура на влизане в учебно заведение, съблюдаване на обществена отдалеченост и носене на маски, съобщи БНР.

В някои учебни заведения в Италия образователната година стартира по-рано, само че през днешния ден над 5 милиона и половина от общо 8 милиона италиански възпитаници седнаха още веднъж на чиновете.

Над 5000 спомагателни класни стаи бяха обезпечени за учениците, с цел да стоят на разстояние най-малко един метър един от различен. Позволено им е да махат маските си единствено по време на уроците. В учебните заведения, където не е допустимо да се обезпечи еднометрова отдалеченост, децата би трябвало да носят маски непрекъснато.

Италианската тактика за отваряне на учебните заведения изисква незабавна карантина за всеки, който е бил в непосредствен контакт със инфектиран. След позитивен резултат за Covid-19 учениците ще бъдат допускани в класната стая единствено след два отрицателни теста.

Италия беше първата най-тежко ударена от ковид страна в Европа и първи там учениците бяха принудени да учат отдалечено.

В първия образователен ден родителите всеобщо бяха удовлетворени, че децата им се връщат към естественото.

" Аз поддържам неотложен старт на образователната година, нормалност както всяка друга година ", означи една италианска майка.

" Израснах със съученик, с който делях едно бюро. За тях е ново преживяване и доста потребно. Училището стартира и по този начин трябваше, безусловно съм уверен “, уточни татко.

Над 1500 са новорегистрираните инфекции в страната на ден, а новата образователна година е огромно тествания за премиера Джузепе Конте.

Опозицията подлага на критика о
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР