Милиони хора могат да умрат от глад заради руската блокада

...
Милиони хора могат да умрат от глад заради руската блокада
Коментари Харесай

Зеленски: Милиони може да умрат от глад заради руската блокада на пристанищата ни

Милиони хора могат да умрат от апетит поради съветската обсада на украинските пристанища на Черно море. За това предизвести украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ".

Той акцентира, че светът е на ръба на защото Украйна няма опция да изнася огромни количества пшеница, царевица, олио и други артикули, които играят " стабилизираща роля на световния пазар ".

" Това значи, че, за жалост, може да има физически дефицит на артикули в десетки страни по света. Милиони хора могат да умрат от апетит, в случай че съветската обсада на Черно море продължи ", уточни президентът.
 Украинският министър председател: В Украйна са блокирани 23,5 милиона тона зърно
Украинският министър председател: В Украйна са блокирани 23,5 милиона тона зърно

Страната би трябвало да откри място за новата годишна продукция

Русия завзе огромни елементи от крайбрежията на Украйна през продължаващата близо 15 седмици война и нейните военни кораби управляват Черно и Азовско море, блокирайки износа на украински селскостопански артикули и повишавайки цената на зърното.

Украйна и Западът упрекват Москва, че употребява. От своя страна Кремъл укорява за рецесията поставените украински мини в морето и интернационалните наказания против Русия.

Обвинявайки Русия за блокадата, Зеленски съобщи, че " до момента в който ние търсим способи да защитим свободата, различен човек я унищожава. Друг човек продължава да изнудва света с апетит ".

Украйна е изнесла до 6 милиона тона зърно, месец преди Русия да стартира нашествието си на 24 февруари. Оттогава обаче защото Украйна, която изнасяше по-голямата част от стоките си през морските пристанища, беше принудена да транспортира зърното с трен през западната си граница или през дребните си пристанища на река Дунав.
 Според Кремъл в Украйна има
Според Кремъл в Украйна има " доста по-малко жито " от данните на Киев

То не оказвало огромно въздействие върху международните пазари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР