Милиони германци се очаква да се възползват през лятото от

...
Милиони германци се очаква да се възползват през лятото от
Коментари Харесай

БИЛЕТ ЗА 9 ЕВРО: Опитът на Германия в борбата с инфлационната криза

Милиони германци се чака да се възползват през лятото от по-евтини пътувания от идващия месец в границите на държавните проекти за увеличение на потреблението на публичен превоз и финансово облекчение на потребителите, изправени пред финансова рецесия.

За съпоставяне, 27 евро, които пасажерите могат да платят за билета за 90-дневния интервал, са към половината от цената на най-евтиния месечен билет за вътрешните зони на Берлин.

От през днешния ден в страната се вкарва скица за билети за 9 евро на месец, позволяваща пътешестване с всички типове градски и районен превоз. Билетът ще се ползва за цялата страна и ще бъде разполагаем за три месеца до края на август.

Горната камара на немския парламент утвърди този ход в петък, последван от Бундестага в четвъртък. Схемата ще коства на държавното управление 2,5 милиарда евро, защото би трябвало да изплати на транспортните компании дефицита на приходи, както и разноските за администриране на продажбата, в това число връщане на пътуващите, които към този момент имат абонаментни карти, сумата, която дейно са изчерпани на джоба.

Цената на билета възлиза на към една шеста от цената на най-евтиния месечен билет за централните зони на Берлин.

Схемата е в отговор на покачващите се цени на силата и има за цел да предложи на всички, пътуващи през уикенда, които биха могли да изберат да употребяват колата, опцията да се възползват от преимуществата на публичния превоз.

Остава проблемътс пренаселени влакове, рейсове и трамваи – някои от които към този момент са цялостни – и се следят ограничавания за взимане на колела и детски колички заради липса на място. Те допускат, че когато опитът завърши, цените на билетите може да са се повишили доста от по-нататъшно предстоящо повишение на инфлацията, което прави публичния превоз по-малко прелъстителен.

Фолкер Висинг, министър на превоза на Германия, от про-бизнеса FDP назова билета от 9 евро „ голяма опция “ за удобна за климата подвижност в Германия. Той сподели пред Народното събрание, че схемата към този момент е била сполучлива, преди да е стартирала, „ защото всички в Германия приказват за публичния превоз “.

Катарина Дрьоге, парламентарният началник на Зелената партия, сподели, че билетът ще бъде добре пристигнал за тези, които усещат напрежението на инфлацията. „ За тези, които търсят способи за икономисване, билетът от 9 евро е значима мярка “, сподели тя. „ Надяваме се допустимо най-вече хора да се възползват от това. “

Deutsche Bahn, националният железопътен оператор и най-големият участник в плана, съобщи, че възнамерява да стартира продажбата на билетите в понеделник. Някои продажби на по-малки оператори към този момент са продали билети. Хамбург ще стартира през днешния ден, а други го вършат през уикенда.

Йенс Хилгенберг, транспортен специалист от Асоциацията за запазване на околната среда и природата (Bund), сподели за DPA, че приветства този ход. Той обаче сподели, че това ще изпрати още по-голям сигнал, в случай че държавното управление усъвършенства цените на билетите и превоза в цялата страна, изключително в селските региони, където хората най-вече разчитат на колите си.

„ Билетът от 9 евро не значи, че в селските региони ще има спомагателен рейс, само че това е мястото, където другите възможности на колата би трябвало да бъдат увеличени доста “, сподели той.

Критиците, които приветстват опита да се примамят хората да слязат от колите си, в това време осъдиха обстоятелството, че държавното управление възнамерява да понижи тежестта върху всички водачи на коли през същия интервал с понижаване на енергийния налог върху бензина, което от своя страна значи спад на Данък добавена стойност върху него. Според финансовото министерство бензинът ще намалее с 35,2 цента за литър, а дизелът - с 16,7 цента.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР