Милиони физически лица и фирми са застрашени от злоупотреба с

...
Милиони физически лица и фирми са застрашени от злоупотреба с
Коментари Харесай

Стопанската камара: Милиони фирми са застрашени от злоупотреба с информация

Милиони физически лица и компании са застрашени от корист с информация за тях. За това сигнализират от Българската стопанска камара в позиция във връзка хакерската офанзива против сървърите на Националната организация по приходите.
Оттам напомнят още, че в продължение на половин месец предишното лято българската страна е била в безспорна неспособност да прави и комерсиална регистрация, а аргументите за срутва на Търговския указател и до през днешния ден не са дефинитивно изяснени, оповестява Дарик.

От Камарата слагат и въпросите за типа и обсега на изтеклата в този момент информация, както и застрашена ли е националната сигурност и по какъв начин ще бъдат предпазени жителите и компаниите.

В позицията се напомня още, че още предходната година от Стопанската камара са алармирали за проблем в отбраната на данни по отношение на измененията в Наредбата за касовите апарати. След офанзивата към сървърите на Национална агенция за приходите, от Камарата още веднъж упорстват измененията в Наредбата да бъдат прецизирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР