Милиони деца по света броят дните и часовете до идването

...
Милиони деца по света броят дните и часовете до идването
Коментари Харесай

Военните от НОРАД в пълна готовност да проследят маршрута на Дядо Коледа

Милиони деца по света броят дните и часовете до идването на Дядо Коледа. И тази година, те могат да проследят маршрута на Добрия дъртак в Коледната нощ и да схванат какъв брой близо е до тях. Благодарение на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД.

Американските и канадските военни от НОРАД дават отговор за отбраната на въздушното пространство на Северна Америка, само че всяка година по това време извършват специфична задача за специфичен полет. Проследяване на шейната с елените на Дядо Коледа - благодарение на спътници и инфрачервени датчици, които засичат сигнали от аления нос на Рудолф. А маршрутът може да се види на специфичен уебсайт.
Капитан Камерън Хилиър, НОРАД: Дядо Коледа в никакъв случай не закъснява, с изключение на за тези деца, които не си легнат в точния момент. Благодарение на носа на Рудолф, може да лети при всевъзможни атмосфрени условия. Но ние от НОРАД с нашата система за защита от спътници и изтребители, сме подготвени, когато стигне до Съединени американски щати и Канада, да му помогнем за безвредно хвърчене.
50 военни и 1500 доброволци имат задачата да наблюдават полета - от момента на тръгването от Северния полюс чак до момента в който и последният подарък бъде изваден от чувала - и да дават отговор на въпроси на деца от целия свят.

Всичко стартира през 1955 година, когато в реклама е даден телефонен номер за връзка с Дядо Коледа, само че цифрите са сбъркани, а оповестеният номер се оказва на НОРАД. Военните обаче откликват на вълната от позвънявания и от този момент извършват праволинейно и на драго сърце невероятната задача.
 НОРАД следи Дядо Коледа НОРАД следи Дядо Коледа
Добрият дъртак е изхвърчал от резиденцията си на Северния полюс през днешния ден в 11.30 българско време. Това оповестява Северно американското военно-въздушно команд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР