Милиони деца и бременни жени са изложени на риск в

...
Милиони деца и бременни жени са изложени на риск в
Коментари Харесай

ООН: Милиони деца и жени са изложени на риск след наводненията в Пакистан


Милиони деца и бременни дами са изложени на риск в засегнатите от наводненията райони на Пакистан и се нуждаят от незабавна филантропична помощ, заяви Фондът на Организация на обединените нации за подкрепяне на децата (УНИЦЕФ), съобщи ДПА. 

Децата са застрашени от инфекции, пренасяни посредством вода, има заплаха от удавяния и недохранване поради наводненията, сполетели южноазиатската страна, се споделя в отчет на УНИЦЕФ. Природното злополучие е разследване от най-големите превалявания за повече от три десетилетия. Те към този момент взеха 1200 жертви от средата на юни. Засегнати са над 33 милиона души, най-вече в бедните южни и югозападни елементи на страната.

Около 600 000 бременни дами в наводнените региони са имат остра потребност от медицински грижи и психична помощ, заяви Фондът на Организация на обединените нации за популацията.

„ Близо 73 000 дами, които се чака да родят идващия месец, имат потребност от квалифицирани акушерки, грижи за новородените и поддръжка “, се споделя в отчет на фонда.

Милиони дами и млади девойки са изправени и пред риск от принуждение, учредено на пол, изключително в регионите, където фамилиите живеят в палаткови лагери без подобаващи санитарни условия.

При децата има огромна заплаха от заболявания, пренасяни посредством вода, като диария, както и от респираторни инфекции и кожни болести, сподели УНИЦЕФ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР