Милионерите от Хонконг напускат страната, пише Reuters. Богатите търсят спасителен

...
Милионерите от Хонконг напускат страната, пише Reuters. Богатите търсят спасителен
Коментари Харесай

Милионерите бягат от Хонконг

Милионерите от Хонконг напущат страната, написа Reuters. Богатите търсят избавителен поян на фона на политическите разтърсвания в ръководената от Китай територия.

Къде отиват милионерите?

Юристи разясняват пред изданието, че се следи забавна наклонност - милионерите имали засилен интерес към Австралия.

Отделът по миграция на щата Южен Уелс " видя доста нарастване на заявките " от Хонконг през последните месеци, оповестяват от управата на административната единица.

Интересът съответствува с " началото на актуалните безредици в Хонконг ", съобщи ведомството, като се базира на програмата за капиталови визи за вложители (SIV) на стойност 5 милиона $, която дава директно престояване на претендентите.

Бил Фугъл, сътрудник в адвокатска адвокатска фирма в Сидни, разяснява, че има нарастване на претендентите за програмата SIV. " Това, което слушам от клиентите си, е, че несъмнено се е нараснал броят на поръчките за SIV от Хонконг. Всеки, който има различен проект, се пробва да го реализира ", изяснява юристът.

Протестите в някогашната английска колония избухнаха при започване на юни поради към този момент спрян законопроект, който би разрешил на обвинени и обвинени да бъдат екстрадирани в континентален Китай.

Безредиците са подбудени от по-големи терзания за това, което мнозина дефинират като ерозия на свободите, обезпечена по формулата " една страна, две системи ", въведена, когато Хонконг се завърна в Китай през 1997 година

Министерството на финансите на щата Южен Уелс удостоверява, че писмото на имиграционния екип е изпратено до чиновниците по миграция, само че отхвърля да даде спомагателни детайлности, заявявайки единствено, че нарастването е на дребна база.

В писмото ведомството твърди чиновниците, че е поело ангажимент да дава " подобаваща поддръжка ", с цел да им помогне да обсъдят опциите за миграция със своите клиенти.

Програмата SIV преди време бе извънредно известна измежду хората от Китай, макар че последните строги капиталови условия ненапълно замъглиха нейната прелест.

Сега SIV изисква минимум 40% от 5 милиона $ да бъдат вложени във фондове с дребен капитал и рисков капитал, до момента в който директните вложения в недвижими парцели са неразрешени.

" Парите също излизат, само че Австралия евентуално не е първият избор за предпазване на благосъстояние... това е висока данъчна пълномощия. Подозирам, че тук ще получим повече хора, в сравнение с пари ", добавя Фугъл.

Данни за получени заявки или издадени визи през последните месеци не са налични, защото Австралия разгласява тези данни единствено годишно.

Според най-новите данни Китай съставлява 87% от 2 022 визи за SIV, предоставени сред ноември 2012 година и юни 2018 година, до момента в който Хонконг е надалеч с едвам 3,2%.

Един от най-големите уеб сайтове за интернационалните вести в Китай, видя " известно нарастване " на търсенето на парцели в Сидни от купувачи от Хонконг от началото на вълненията, пишат още създателите на Reuters. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР