Милиарди хора използват различни видове енергия всеки ден и 2023

...
Милиарди хора използват различни видове енергия всеки ден и 2023
Коментари Харесай

Повече и по-бързо: Електричеството от чисти източници достига 30% от световното общо

Милиарди хора употребяват разнообразни типове сила всеки ден и 2023 година беше рекордна година за възобновими енергийни източници — такива, които не отделят излъчвания затоплящи планетата замърсители като въглероден диоксид и метан - съгласно отчет, оповестен в сряда от Ember, мозъчен концерн, основан в Лондон.

За първи път 30% от електрическата енергия, създадена в международен мащаб, беше от източници на чиста сила, защото броят на слънчевите и вятърните паркове продължи да пораства бързо.

От типовете генерирана чиста сила предходната година водноелектрическите язовири са произвели най-вече. Това е същото като през множеството години. И въпреки всичко сушите в Индия, Китай, Северна Америка и Мексико значат, че водноелектрическата сила доближи петгодишно дъно. Изследванията демонстрират, че изменението на климата предизвиква по-бързо развиване и по-сериозни засушавания.

Хората са употребявали повече електричество от всеки път предходната година, към 2% повече, нарастване от към толкоз, прът...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР