Милиардерът Марк Андрийсън току-що публикува своя Techno-Optimist Manifesto от 5200

...
Милиардерът Марк Андрийсън току-що публикува своя Techno-Optimist Manifesto от 5200
Коментари Харесай

Манифестът на Марк Андрийсън: Забавянето на ИИ е убийство, населението може да стигне 50 милиарда!

Милиардерът Марк Андрийсън преди малко разгласява своя Techno-Optimist Manifesto от 5200 думи, в който прави няколко смели изказвания. Те включват:

Обвинение, че забавянето на развиването на ИИ е еднакво на осъществяване на убийство; Технологиите могат да решат международните климатични проблеми; Глобалното население може елементарно да нарасне до 50 милиарда души, преди да се установим на други планети.

Ако имате доста свободно време, можете да разгледате манифеста от 15 елементи, който е написан с в жанр стихотворение.

Работата обгръща няколко тематики, в това число актуалната гореща тематика за AI. Той има вяра, че технологията има способността да поправя доста аргументи за гибел, като автомобилни произшествия, пандемии и другарски огън.

Имаше доста апели за закъснение на развиването на AI и въвеждане на по-строги регулации в промишлеността.

Дори шефът на OpenAI Сам Алтман и Илон Мъск са съгласни, че нещо би трябвало да се направи.

Андрийсън, въпреки това, предизвестява, че всяко закъснение на ИИ ще коства животи.

Смъртните случаи, които могат да бъдат предотвратени от изкуствения разсъдък, чието битие е било възпрепятствано, са форма на ликвидиране.

Точно преди този момент подлага на критика опцията за контролиране на изкуствения разсъдък от държавното управление на Съединени американски щати.

Инвеститорът продължава да акцентира устойчивостта, обществената отговорност, социализма и ръководството на риска като врагове на технологията и живота.

Описва всичко това като част от акция за безнравственост.

Нашите врагове не са неприятните хора – а по-скоро неприятните хрумвания.

Нарича „ неистини “ заканите, които технологията съставлява за работните места, заплатите, неравенството, децата и така нататък Въпреки че е правилно, че повече изследвания демонстрират, че изкуственият разсъдък евентуално ще усили повече позиции, в сравнение с ще размени, генеративните ИИ принадлежности костват на хората работата им, както към този момент видяхме повече от няколко пъти.

Нещата от кошмарите?

Митът за Прометей – в разнообразни обновени форми като Франкенщайн, Опенхаймер и Терминатор – преследва нашите кошмари.

Авторът има някои спорни възгледи и за международното население.

Той споделя, че планетата е трагично незадоволително обитаема, противоположното мнение на доста откриватели. И че тя може много елементарно да се разрасне до 50 милиарда души или повече, преди човечеството да се засели на други планети.

Вярваме, че крайната задача на технологията е да развие живота както на Земята, по този начин и измежду звездите. Ние не сме примитиви, свиващи се от боязън от светкавицата. Ние сме висшият хищник; мълнията работи за нас.

Манифестът приключва с молба към другите да се причислят към революцията на техно-оптимизма.

Заявява, че „ водата е топла “. Също по този начин се отбелязва, че изразените възгледи са лични, а не на неговата компания за рисков капитал Andreessen Horowitz или нейните филиали.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР