Милиардерът Илон Мъск за пореден път подценява риска от коронавируса

...
Милиардерът Илон Мъск за пореден път подценява риска от коронавируса
Коментари Харесай

Илон Мъск насмете Бил Гейтс за ваксините срещу коронавируса

Милиардерът Илон Мъск за следващ път подценява риска от ковид обществено. В изявление с журналистката Кара Суишър основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX съобщи, че няма да вземе ваксина против COVID-19, когато тя бъде подготвена и отхвърли да каже дали се усеща виновен да заплаща заплата на чиновник, който желае да остане вкъщи, с цел да избегне заразяване с вируса, написа Dnes.bg.

"Аз не съм изложен на риск от ковид. Нито децата ми ", съобщи Мъск, който от години е култивирал обществена личност на екстравагантен бизнесмен, който знае по-добре от специалистите и не се опасява да предлага спорни отзиви. Според него вместо непрекъснато да се появяват рекомендации да си останем у дома, "всеки, който се намира в риск, би трябвало да остане под карантина до момента в който бурята премине ".

Когато Суишър съобщи, че въпреки всичко хора ще загинат в процеса, Мъск бе безапелационен: "Всички умираме. "

Мъск, третият най-богат човек в света съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, разгласява в Twitter през април, че заповедите на управляващите за престой вкъщи съставляват "фактически домакински арест ".

Милиардерът съобщи, че в случай че някой от служащите му му показа, че идването на работа ще изложи фамилията му на риск, той въпреки всичко би го посъветвал да си остане вкъщи, само че отхвърли да отговори на въпроса дали ще се усеща длъжен да му заплаща заплата, както доста други компании вършат.

"Нека продължим диалога, Кара... не желая да влизам в спор за COVID-19. Ако искаш, може да приключим подкаста в този момент ", сопна се Мъск.

Мъск се прицели и в милиардера Бил Гейтс, който в края на юли сподели на журналиста Андрю Рос Соркин, че Мъск би трябвало да се придържа към това, което знае най-добре.

"Позицията на Илон е да поддържа високо равнище на скандални мнения. Той не се занимава с ваксини. Той направи страхотна електрическа кола. И ракетите му работят добре. Така че му е разрешено да приказва за тези неща. Надявам се, че няма да се бърка в областите, в които не е забъркан, прекалено много ", сподели Гейтс.

Мъск отговори по типично грубия си метод: "Хей, старче, ние в действителност вършим машините за ваксини за CureVac, компанията, в която си вложил. "

Футуристът не за първи път подлага на критика съоснователя на Microsoft. Когато по-рано този месец Гейтс разгласява своите подозрения по отношение на капацитета за електрически транспортни средства на дълги дистанции, Мъск написа в Twitter, че Гейтс "няма визия " какво приказва.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР