Милениум Клуб България, обединяващ млади българи от целия свят, родени

...
Милениум Клуб България, обединяващ млади българи от целия свят, родени
Коментари Харесай

Младежи обявиха инициатива „Краят на прехода“

Милениум Клуб България, сплотяващ млади българи от целия свят, родени след 01.01.1981 година, провежда Втората си годишна среща в София под надпис: "Краят на прехода ".

На срещата Милениум Клуб България започва акцията „ Краят на прехода “, имаща за цел справедлива оценка на прехода и ориентиране на публичното внимание към дълготрайните цели на България за идващите 25 години. Младите българи от Милениум Клуб България считат, че е време за нов стадий от развиването на България, който изисква тактика и слагане на дълготрайни цели пред страната.

Според тях обаче преди този момент би трябвало да бъде направена справедлива и безпристрастна оценка на предишното. За задачата клубът ще провежда конференции през 2018 година, с присъединяване членове на клуба и видни общественици, политолози, историци, коментатори и публицисти. „ Почти 30 години след рухването на Берлинската стена, ние продължаваме да насаждаме разделяне и страст във връзка с минали рани.

Дълбаейки в предишното, ние не обръщаме внимание на проблемите, които съществуват през днешния ден и най-много на дълготрайното бъдеще, към което да се стремим. Ние не си вършим илюзии – знаем, че за доста хора този дискурс ще продължи. Но, доколкото можем, с нашата акция желаеме да дадем вяра и да насочим вниманието към бъдещето и изключително към това да можем да бъдем единни “ съобщи ръководителят на Милениум Клуб България Румен Чолаков.

Отношение по въпроса взе и президентът на България в интервала 2012-2017 година - Росен Плевнелиев. „ България би трябвало да изкове своята стратегия „ България 2030 “. В тази стратегия би трябвало да има цялостен синхрон с „ Европа 2030 “, с задачите на устойчивото развиване на света и е належащо да реализираме национално единодушие ", съобщи в своята тирада Росен Плевнелиев.

Членовете на Милениум Клуб България насочиха и оферти към държавното управление за решение на част от основните проблеми на обществото. Предложенията са разказани в отчета „ Предизвикателства и благоприятни условия пред държавното управление на България “. В документа младите специалисти засягат проблеми и оферират решения в шест съществени сфери: здравна система, вложения, жилищна и районна политика, сигурност и защита, нови технологии; човешки права. „ Основната цел на отчета е да притегли вниманието на държавната и локалната власт върху провокации, с които страната се сблъсква, да уточни аргументите, заради които редица политики и тактики се оказват неефикасни и да подтиква публично разискване за новаторски решения “, показаха от експертния съвет на Милениум Клуб България.

По време на годишната си среща Милениум Клуб България показа и менторската си стратегия в поддръжка на българските възпитаници и студенти при кандидатстване в университети и по отношение на професионалната им реализация. Членове на българския студентски клуб към университета в Кеймбридж, които членуват и в Милениум Клуб България, презентираха опциите за кандидатстване в елитното образователно заведение и споделиха персоналния си опит в това отношение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР