Милан спечели много трудно гостуването си на Фрозиноне от 23-тия

...
Милан спечели много трудно гостуването си на Фрозиноне от 23-тия
Коментари Харесай

Милан се измъчи, но би Фрозиноне

Милан завоюва доста мъчно гостуването си на Фрозиноне от 23-тия кръг на Серия А. „ Росонерите “ се постановиха с 3:2 като трябваше да вършат поврат от 1:2.

Оливие Жиру, Матео Габия и Лука Йович се разписаха за Милан, до момента в който за домакините точни бяха Матиас Суле и Лука Мацители.

След сложния триумф „ червено-черните “ заемат третото място в класирането с актив от 49 точки, до момента в който Фрозиноне е 14-и с 23.

В 17-ата минута Милан излезе напред в резултата. Рафаел Леао откри Жиру в наказателното поле, а френският таран не пропусна да се разпише. Останаха подозрения за засада, само че инспекцията на ВАР не сподели неправда.

В средата на първата част Фрозиноне получи правото да бие дузпа. Леао игра с ръка в наказателното поле, още веднъж се намеси ВАР. Зад топката застана Матиас Суле, който прати топката неспасяемо в мрежата – 1:1.

В 65-ата минута Милан се оказа догонващ в резултата. Мацители направи самостоятелен пробив, който приключи с попадение за цялостен поврат.

Седем минути по-късно Матео Габия засече с глава центриране и изравни 2:2. В воин за „ росонерите “ се трансформира Лука Йович. Сръбският нападател означи победния гол за Милан в 81-вата минута. При 3:2 Фрозиноне нямаше отговор.

В идващия кръг от Серия А за Милан следва тежко домакинство на Наполи, до момента в който Фрозиноне гостува на Фиорентина.

Болоня завоюва с 4:2 семейството си на Сасуоло от 23-тия кръг на Серия А. Двубоят предложи представление и обрати.

След триумфа болонци се изкачиха до петата позиция в класирането с актив от 36 точки, до момента в който Сасуоло са 15-и с 19.

Двубоят стартира по-добре за гостите, които излязоха напред в резултата в 13-ата минута. Кристиан Торствед се разписа за 1:0.

В средата на първата част резултатът беше подравнен. Матия Вити си означи автогол. Той отклони удар по посока личната си врата.

Десет минути по-късно Сасуоло си върна преднината от един гол. Крисчън Волпато беше изведен по страховит метод в наказателното поле. Той приключи офанзивата с удар от придвижване.

До самия край Болоня не се отхвърли да гони успеха и в последна сметка стигна до нея. В 73-тата минута Виктор Кристиансен центрира в наказателното поле. Джовани Фабиан засече с глава и направи беззащитен вратаря Андреа Консигли.

Обратът бе факт в 83-тата минута. Тогава Джошуа Зиркзее комбинира с Люис Фъргюсън. Последният преодоля няколко бранители и вкара за 3:2.

Три минути по-късно домакините сложиха точка на разногласието с четвърти гол. Алексис Салемакерс също записа името си измежду голмайсторите за крайното 4:2 в интерес на Болоня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР