Милан си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон,

...
Милан си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон,
Коментари Харесай

Милан победи Ювентус и го остави извън четворката

Милан си обезпечи място в Шампионската лига през идващия сезон, след 1:0 над Ювентус в 37-ия кръг. Росонерите са четвърти с 67 точки – шест повече от петия Атталанта. Ювентус остава седми с 59 точки.

Другите три тима от Серия А, които ще вземат участие в Шампионската лига през идващия сезон са Наполи, Интер и Лацио. Има опция към тях да се причисли още един отбор от Италия. За тази цел на финала на Лига Европа в сряда.

Единствения гол за Милан вкара Оливие Жиру в 40-ата минута след пас на Калабрия. В добавеното време Данило беше покрай изравнителен гол, само че волето му от близка отдалеченост беше спряно на голлинията от Пиер Калулу.

Успехът е втори за росонерите над Ювентус този сезон.. Освен това в трети следващ конфликт Старата госпожа не може да вкара гол на противника си. Рекордът е четири сухи мрежи.

„ Ясно е, че Шампионската лига ни даде доста повече, в сравнение с чакахме. Бяхме разочаровани, че отпаднахме на полуфиналите от Интер. Но нашето присъединяване до там беше повече, в сравнение с някой очакваше. В същото време не се справихме толкоз добре, колкото се очакваше в Серия А. Но сме в Шампионската лига за трети следващ сезон “, сподели треньорът на Милан Стефано Пиоли.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР