Микроелементите от определени плодове и зеленчуци могат да предотвратят образуването

...
Микроелементите от определени плодове и зеленчуци могат да предотвратят образуването
Коментари Харесай

Учени установиха кои храни предотвратяват тромбозата

Микроелементите от избрани плодове и зеленчуци могат да предотвратят образуването на кръвни съсиреци. До този извод стигнаха група учени.

Експертите показаха изгодите от артикули, които са богати на бромелаин и рутин . Тези съединения оказват помощ за понижаване на риска от евентуално съдбовен кръвен съсирек, написа zdrave.to.

Рутинът се съдържа в портокалите, лимоните, ябълките, лука и чая.

В същото време, за разреждане на кръвта, учените предлагат прибавяне на зеле, билки, чесън, ананаси и киви към диетата. Именно тези храни са богати на бромелаин .

Лекарите обаче поучават да не се употребяват плодове и зеленчуци като сурогат на медикаментите, изключително в случай че имате съществени проблеми с кръвоносните съдове. При обмисляне на диета се предлага мощно първо да се консултирате със експерти.

За да намалите риска от формиране на кръвни съсиреци, би трябвало да добавите разреждащи кръвта храни към нормалната си диета, сподели Андрей Панков, сърдечно-съдов хирург, началник на отделението по сърдечна хирургия на Научно-практическия център по интервенционална кардиоангиология на университета " Сеченов ".

Според доктора за това са подобаващи джинджифилът, черният шоколад, бадемите и кашуто . Той твърди, че най-хубавият източник на аминокиселини са храните, съдържащи чисти протеини. Те оказват помощ за понижаване на риска от тромбоза. Има ги в рибата, бялото месо и безсолното сирене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР