Микроблогинг мрежата Twitter е мястото, където фалшивите новини се разпространяват

...
Микроблогинг мрежата Twitter е мястото, където фалшивите новини се разпространяват
Коментари Харесай

Twitter е най-предпочитаната от фалшивите новини медия

Микроблогинг мрежата Twitter е мястото, където подправените вести се популяризират доста по-бързо от достоверната информация. Това е резултатът от ново изследване на Медийната лаборатория към Масачузетския софтуерен институт, съгласно което в основата на това събитие, изненадващо или не, са хората, а не ботовете.

Проучването е разгледало към 136 000 новинарски истории, споделени от три милиона души в Twitter за интервала сред 2006 година и 2017 година Заключението – вероятността подправените вести да се споделят сред консуматори е с цели 70 % по-голяма спрямо същинските.

Социални медии като Twitter и Фейсбук от известно време попадат под вниманието на американски и задгранични регулатори за това, че вършат прекомерно малко, с цел да предотвратят разпространяването на подправено наличие. Най-добрият образец за това е обвиняването на Вашингтон, че съветски хакери са всели разкол в американския политически живот през обществените мрежи в навечерието на президентските избори от 2016 година Именно по време на предизборната акция специалистите са отчели скок в погрешната информация.

Фалшивите вести засягат всички категории, само че наподобява са най-разпространени в материали за тероризъм, естествени бедствия, просвета и финанси.

Всички оценени истории са проучени от шест самостоятелни организации като Snopes и Politifact, които заключават, че подправените вести притеглят хората, тъй като звучат по-изненадващо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР