Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че

...
Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че
Коментари Харесай

Извънредно: Украйна обяви начало на контранастъплението

Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, сподели, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна е почнало. Офанзивата продължава към този момент няколко дни, съобщи организация УНИАН.

„ Контраофанзивата продължава от няколко дни, по 1500 километра от границата се води интензивна война, дейностите към този момент са почнали “, сподели той пред италианския ефирен канал Rai.

Подоляк акцентира, че украинските военни няма да ударят територията на Русия със западни оръжия – те ще бъдат употребявани извънредно за деокупация на украинските територии.

„ Ние не желаеме да удряме територията на Русия, ние ще използваме оръжията, които ни дадохте, с цел да унищожим позициите на Руската федерация в окупираните от Русия територии, в това число Донбас и Крим “, изясни Подоляк.

“ Изтребителите F-16 ще ни разрешат да затворим въздушното пространство. Това е абсурд: в случай че ги имахме преди година, войната към този момент щеше да е завършила “, добави той, разяснявайки опцията до есента Украйна да получи десетки изтребители F-16 от своите западни сътрудници.

На 23 май ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов съобщи, че Украйна разполага с нужния най-малко въоръжение, с цел да стартира контранастъпление. По думите му Украйна няма време за губене, тъй като руснаците не престават да убиват цивилни. По-рано Подоляк сподели, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна ще се състои от няколко стадия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР