Михаил Венков, Тодор Паланков и Явор Колев са новите треньори

...
Михаил Венков, Тодор Паланков и Явор Колев са новите треньори
Коментари Харесай

Трима действащи футболисти започнаха работа в Добруджа

Михаил Венков, Тодор Паланков и Явор Колев са новите треньори в школата на Добруджа, оповестява dobrudjabg. И тримата са към момента настоящи футболисти на мъжкия тим. Михаил Венков към този момент стартира работа с най-малките добруджанчета – родените през 2011 и 2012 година, като негов асистент ще бъде Димитър Василев. Тодор Паланков ще бъде треньор на набор 2010, като ще води тима с Венцислав Желев. През идната седмица те ще заведат жълто-зелените на шампионат в Трявна. Явор Колев пък поема набор 2008, като за навлизането в новото амплоа ще му оказва помощ Димитър Недялков. Останалите треньори в школата са Станимир Андонов – набор 2009, Венцислав Желев – родените 2006/2007 година, Павлин Тодоров – групировката, която ще играе в Елитната група до 15 години, Димитър Недялков – набор 2004 и Димитър Василев – юношите старша възраст.

Новоназначените треньори ще заменят освободените Валентин Пейчев, Валентин Ангелов, Минчо Кондов и Борис Минков. Причините за някои са спортно-технически, а за различен – дисциплинарни, поради непрекъснати тъжби от държанието му към футболистите, изясни Светослав Петров – основен управител на ФК „ Добруджа “. Той уточни като отзив за качеството на работа в школата огромната разлика в резултатите на юношите старша възраст на „ Добруджа “ и тези на „ Черно море “ (Варна) и „ Септември “ (София) при направените проби на всички играчи при започване на подготовката на мъжкия тим.

„ Аз мисля, че би трябвало да променим метода на работа и да вкараме свежа кръв – хора, които желаят да работят. Видях предпочитание и в тримата нови да продължат като треньори и имайки поради опита и треньорите, с които са работили, мисля, че ще са потребни със своите познания на децата. Целта ми е да ги задържим дълготрайно в школата - и след края на кариерата им на терена “, съобщи Светослав Петров.

Поне до края на годината няма да се назначава шеф на школата – служба, която до в този момент заемаше Валентин Пейчев. Очаква се учител от НСА да идва 1-2 пъти месечно в помощ на треньорите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР