Михаил Иванов, собственик на строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ” (IDL)

...
Михаил Иванов, собственик на строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ” (IDL)
Коментари Харесай

Ако правите ремонт, заложете на фирма с договор и ясни сроко...

Михаил Иванов, притежател на строителна компания „ АЙ ДИ ЕЛ” (IDL)

- Г-н Иванов, преди време станахте известни с логото: „ Фирма АЙ ДИ ЕЛ” ви праща на отмора, до момента в който ремонтира дома ви”. Сега по какъв начин притегляте клиенти?

- С днешна дата сходна оферта няма по какъв начин да бъде настояща. А и нямаме потребност от специфични маркетингови подходи, с цел да привличаме нови клиенти. Имаме задоволително работа. Българинът обичайно ремонтира дома се в летните жеги и даже се редят на опашка пред офиса ни. Идват, подписваме контракта, само че се желае очакване - от една страна, напорът е огромен, имаме доста поръчки. От друга, ние се ангажираме единствено с повсеместен ремонт на дома - от шпакловка до ключ, т.е. не работим на парче.

- От началото на т.г. се получи едно фрапантно повишаване на строителните материали. С нови, по-високи цени са метали, строително желязо, кофражи, изолации, замазки и други Как се отрази това на ремонтите?

- Да, тази наклонност повиши цените и на ремонтите. Ако преди един повсеместен ремонт на жилището излизаше към 25-30 хиляди лева, в този момент за него клиентът би трябвало да подготви най-малко 50 хиляди лева - това демонстрират сметките. Тук обаче имам поради цялостното възобновяване на дома - от шпакловка и замазка, до пазаруването на мебелите, боядисването на стените, изработката на банята със санитария, умивалници, също избора на интериорни порти - т.е. цялостния пакет от услуги „ до ключ”.

- Ориентирани ли са хората, когато дойдат при вас? Знаят ли какво да чакат от една компания, която наемат за ремонта?

- Всеки човек има избрана сума пари, която би трябвало да похарчи. Затова би трябвало да срещне някой, който да му даде предложение по какъв начин да ги похарчи. Да, той е решил да прави ремонт, само че не е наясно тъкмо по какъв начин.

Ето къде е ролята на една професионална компания: вършим съвещания, посочваме тъкмо какъв брой ще коства всичко и какъв брой време ще отнеме. Правим оглед на обекта на място, приготвяме оферта, като за това не вземаме пари от клиента. Въпреки че всичко това ни коства средства и време.

За да ни се доверят, клиентите би трябвало да виждат в наше лице другари, а не търговци, които непременно би трябвало да вземат парите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР