Михаил Гинзбург, доктор на медицинските науки и диетолог, разказа в

...
Михаил Гинзбург, доктор на медицинските науки и диетолог, разказа в
Коментари Харесай

От колко вода се нуждаем през зимата

Михаил Гинзбург, лекар на медицинските науки и диетолог, описа в изявление за радио Sputnik от какъв брой течности се нуждае организмът в студеното време и какви питиета не би трябвало да се употребяват за утоляване на жаждата, осведоми DarikNews

Организмът се нуждае от по-малко вода през студения сезон, когато количеството на отделяната течност понижава. Но не е целесъобразно да променяте умишлено режима си на пиянство според от температурата на въздуха, споделя Гинзбург. По този въпрос би трябвало да се ръководим от личните си чувства и да се уверим, че водата е постоянно на разположение.

" Хората пият вода самостоятелно съгласно потребностите си. Единственото, което би трябвало да създадем, е да се опитаме да си спомняме по-често за потребността от вода, да я държим в полезрението си и да я консумираме при потребност ", сподели лекарят.

Само хората с избрани сърдечни и бъбречни болести би трябвало да понижат количеството на употребяваната течност по съвет на експерт, добавя той. Ако сте жадни, по-добре е да утолите жаждата си с елементарна вода, прецизира Гинзбург. Други подобаващи питиета са зеленият чай и фреш от горски плодове без захар. Минералната вода е подобаваща за поддържане на хидратацията на тялото, само че не всички типове.

" Що се отнася до минералната вода, за утоляване на жаждата е подобаваща единствено ниско минерализираната. Тя е единствено в наша изгода: малко калий, магнезий, хлор. А лечебната и лечебната минерална вода може да бъде нездравословна за здравия човек при непрекъсната консумация ", предизвестява лекарят.

За утоляване на жаждата не би трябвало да се употребяват мляко или сладки питиета, защото те съдържат спомагателни калории, споделя Гинзбург.

„ През зимата би трябвало да се обърне особено внимание на температурата на напитките – те не би трябвало да са прекомерно студени или горещи”, добавя експертът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР